Birkaç İpucu;)

Bugün pazar, hava kapkaranlık, yağmur yağıp duruyor. İçim sıkım sıkım sıkıldı. Ne yapsam bugün derken eski arşivleri açayım dedim. O kocaman arşivimden bugün neler çıktı bakın. Her gün kullandığımız malzemeleri başka ne için kullanabiliriz bir bakalım dedim.
Şeffaf ojeyi tırnaklarımıza sürmekten başka neler yapabiliriz?


  • Gözlüklerimizin vidaları zamanla gevşer hepimiz biliriz. Birkaç damla ojeyi vida deliklerine damlattığımızda vidalar kolay kolay gevşemeyecek emin olun.
  • Ceketlerin, gömleklerin bollaşan düğmeleri de hepimizin başına dert oluyor. Düğmeler iplerinden sarkmaya başlamadan üstten iplere de denk gelecek şekilde bir kat renksiz oje sürdüğünüzde düğmelerin üzerinizden sallanmadığını göreceksiniz.
  • Lavabolarımızın etrafında duran her çeşit şişe zamanla altında iz bırakır, hanımların hepsi bilir. İşte bu izlerin de çözümü ojede. Her şişenin altına şeffaf oje sürdüğünüzde lavabolarımızda ki izlerle uğraşmak zorunda kalmayacağız.
Yemeklere tat katan tuzla neler yapabiliriz?

  • Pasta, çörek yaparken yumurta kullanırız değil mi? Yumurtayı kırarken ya da çırparken üzerimize sıçrattık ne yapacağız? Üzülmeden hemen üzerini kapatacak şekilde tuz dökeceğiz üzerine ve kuruyunca lekenin nasılda hemen bir hareketle kaybolduğunu göreceğiz.
  • Sizin de çay bardaklarınız zamanla sararmaya başlıyorsa bunun da çaresi tuz ve limonda. Limon kabuğuna bir tutam tuz döküp bardaklarınızı onunla ovalarsanız bütün çay lekelerinden kurtulacaksınız.
  • Pirinç ve bakır eşyalarımızın temizlik sırrı da tuzda. Birkaç yemek kaşığı sirkeyi aynı miktarda tuz ve unla karıştırıyoruz. Sonra da yumuşak bir bez yardımıyla bu eşyalarımızı ovuyoruz. sonra güzelce durulayıp kurutuyoruz. İşte her zaman pırıldayan eşyalarınız.
İlk kez açacağınız kavanozla başı dertte olanlar el kaldırsın lütfen :) Ben de bunlardan biriyim. Ters çevirip sıcak suya koymak belki de en iyisi ama beklemek istemiyorsanız size bir tüyo. Bir lastiği alıp kavanozun kapağına geçirin böylece eliniz kapakta kaymayacak ve siz de zorlanmadan kapağı açabileceksiniz.
Kesme tahtasını kullanırken elinizin altından kaydığı oluyor mu? Ben her seferinde kendisiyle kavga ediyorum. Bunun da çözümü bildiğimiz keçe bantlar. Tahtanın altına, köşelere bu bantlardan yapıştırdığınızda artık yerinde duran bir kesme tahtasına sahip olacaksınız.
Bugünlük bu kadar. Yakında daha farklı yazılarla sizlerleyim.

6 yorum:

  1. :) bayılırım böyle yararlı bilgilere fakat asla tamamen aklımda kalmaz. Bende biriktiririm onları, sonra tasnif edip,arşivlerim sonra bir şey lazım olunca oraya bakarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynını yapıyorum hep ama işim düşünce internetten arıyorum nedense bunlara bakmak aklıma gelmiyor:) Azıcık dağınığım da bulmam kolay olmuyor ;)

      Sil
  2. bende bugün aradım bulamadım herhalde annemde kaldı o defter:((

    YanıtlaSil
  3. düğmeye şeffaf oje ...iyi fikir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Benim kabanımda da sallanan bir düğme var. Üşenmezsem ben de yapacağım :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.