Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun

Kadınlar, üzerine düşünüldüğünde gerçekten de bazen yapılması imkansız dediğimiz şeyleri yapan, başaran varlıklar. Bir şeye inandıklarında önlerine hangi engel çıksa geçebilen varlıklar. Bu yüzden bu günü küçümsememek gerek zaten günün ortaya çıkmasına neden olan hareket bile unutulmaması gereken bir durum.
8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları için bir tekstil fabrikasında greve başlar. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikat nedeniyle kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 kişi can verir. Bu olaydan yıllar yıllar sonra 8 Mart bu yangında ölen kadın işçileri ANMA günü olarak kabul edilir.
Türkiye'de ise bu gün ilk kez 1921 yılında Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmaya başlanmış. (Bilgi: wikipedia)
dünya emekçi kadınlar günü

Dünya'da ki her kadının bir şekilde zorluklarla karşılaştıklarını düşünürüm hep. Hep bir şeyleri düzeltme çabaları vardır. Dilerim her kadın hak ettiği güzelliklere kavuşur. Bizlerin uğraşacağı tarlalar, taş-toprak yok. Ne mutlu ki kaos, savaş vs de yok. Çoğumuz evlerimizde ve işimizde savaş veriyoruz. Bu cici çizim de bizlere uygun sanırım :) Günümüz kutlu olsun...

4 yorum:

  1. Sinem;

    Çizime bayıldım. Bu günün anlam ve önemini gayet iyi anlatmış.
    Dünya Kadınlar Günün Kutlu Olsun...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin gününüzü de kutlarım :)

      Sil
  2. kadınlar günün kutlu olsun :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.