Masmavi Gökyüzü Aramıza Hoşgeldin :)

Dünkü dondurucu soğuktan sonra bugünkü güneş içimi ısıttı. Dün Fransızca hocamızın bebeğini görmeye taa Elvankent'e gittik. Gidişimiz zor oldu ama (otobüs şoförleri sağolsun) güzel bir gün geçirdik. Çok özlemişim Deniz hocamın sohbetini. Bebişi de tam ısırmalıktı. Varmak istediğim nokta dün gidip dönerken her yerim dondu. Kış mevsimi geri gelmişti sanki ama bugün güneşle uyanınca hah dedim bahar geldi. Bahar ne demek çiçekler, böcekler, parklar, bahçeler demek. Hadi çiçekler bize neler anlatıyor, dinleyelim.
Mavi renk çiçekler; güvenilir ve kararlı bir mesaj verir. Bu yoğun hayatın içinde, sakinlik duygusunu hissettirir. Karşınızdakine bu mesajları vermek istiyorsanız Unutma Beni, Çörekotu ve Mavi Ortanca işinize yarayabilir.
Yeşil renk çiçekler; doğayı ve bereketi simgeler. Özellikle çim yeşili, dinlendirici, huzur veren bir renktir. Yeşil, kişinin kendisine duyduğu saygıyı ve dengeyi sembolize eder.
Taflan, Hosta, Biberiye gibi türleri çiçek aranjmanlarınızda kullanıp bu duyguyu katabilirsiniz.
Sarı renk çiçekler; iyimserlik ve mutlulukla aydınlanmayı, etrafa ışık saçmayı simgeler. Altın sarısı tonları, pozitif bir gelecek vaadindedir. Sarı büyük Gerberalar, Yıldız çiçekleri, Laleler ve tabii ki Günebakanlar bu etkiyi vermenizde size yardımcı olabilirler.
Turuncu renk çiçekler; sıcaklık ve güzel bir enerji yayarlar. Tüm ilgiyi üzerinize çekmekte çok etkilidir. Kadife çiçeği, Strelitzia, Kana, Hemerocallis, Erengüllerle birlikte muhteşem bir demet hazırlayabilirsiniz.
Kırmızı renk çiçekler; en ateşli, en tutkulu şeyleri simgeler. Kırmızının hangi tonunu kullanırsanız kullanın tüm dikkatler üzerinizde toplanır. Kırmızı gül (malumunuz), Amarylis (kırmızı şarap renginde olan), Kala çiçeği ile bu etkiyi kolayca verebilirsiniz.
Pembe renk çiçekler; genç, eğlenceli ve heyecanlı bir etki yaratır. Yüksek enerjiye sahip bir renktir. Mutluluğun, kaygısızlığın rengidir. Pembe ortancalar (en sevdiklerim), Begonviller, Lupinus veya Orkideyle bu mesajlar verilebilir.
Mor renk çiçekler; Kraliyet ve asalet çağrışımlarla mistik bir etki yaratır. Yaratıcı insanların rengidir. Kokulu bezelye çiçeği, Muscari, Allium bu etkiyi en kolay verebileceğiniz çiçeklerdir.
Beyaz renk çiçekler; saflık, temizlik ve masumiyeti simgeler. Beyaz papatyalar, Müge çiçeği, Kala, Gardenya gibi çiçeklerle bu etki hissedilebilir.


Allium: İyi bir gelecek
Amaryllis: Gurur
Anemone: Vazgeçme
Anthurium: Cazibe
Aster: Yeni bir başlangıç





Bouvardia: Büyük heyecan
Camellia: Mükemmellik
Chrysanthemum: Umut
Crocus: Tazelik
Daffodil: Kibarlık




Papatya: Masumiyet
Delphinium: uzun ömür
Frezya: Sakinlik
Gardenya: Zarafet
Gerbera: Saflık




Gladioli: Doğal zarafet
Gysophila: Sonsuz aşk
Heather: İhtiras
Heliotrope: Sadakat
Hibiscus: Fırsat




Hyacinth: Taze bir aşk
Ortanca: Kendini beğenmiş
Yasemin: İyi şanslar
Lavanta: İnanmamak
Lily: Doğruluk




Manolya: Saygınlık
Mimoza: Hassasiyet
Nergis: Bencillik
Orkide: Heyecan
Pansy: Anlayış




Gelincik: Düş
Çuha çiçeği: Umut etmek
Ranunculus: Cazibe
Biberiye: Anma
Güne bakan: Güç




Bezelye çiçeği: Sonsuz keyif
Lale: Umutsuz aşk
Menekşe: Bağlılık
Zinnia: Yokluk

4 yorum:

  1. :) en sevdiğim çiçek papatyadır, ikinci de unutma beni. Samsun'da okulun kampüsünde çok vardı unutma beni çiçeği. çok güzeller çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en çok ortancayı severim ama anlamını pek sevemedim :)

      Sil
  2. nergis..bencillik.. acaba ne desem buna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortanca: kendini beğenmiş asıl buna ne demeli ;)Boşver bak şöyle diyelim. Hayatta azıcık bencil azıcık da kendini beğenmiş olmalı insan! Ha ha nasıl oldu? Dur ben bunu tweeter'a yazayım.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.