Admin Panpa'dan Mim Geldi, Geç Olsun Güç Olmasın Değil Mi?

Yazıları ve çizimleriyle beni zaman zaman gülme krizlerine sokan, zaman zaman da derin düşüncelere sevk eden Admin Panpa tatil girişi beni mimledi. Tam yolculuk öncesi, tüm aile bende toplaşmışken cevaplayamadım haliyle. İşte şimdi cevaplar geliyor:

1) En çok incindiğin / kırıldığın kelime?
Yaşadığım bir takım şeyler yüzünden yeni tanıştığım insanlara hemen yanaşmam, bir süre izlerim-tanırım. Bu yüzden herkes benimle samimi olduktan sonra "Ben seni ukala biri diye düşünmüştüm. Oysa ki ne kadar sıcakmışsın." der bu "ukala" tanımlamasına bayağı bozulduğum olmuştur.

2) "Herkesin kullandığı bir kelime olur, ama senin için bir insan olur ve o insan o kelimeyi kullanınca alınırsın" ne düşünüyorsun?
Vallahi alınacağım bir kelime söylerse, o kelimeyi aynen kendisine iade ederim. Üstüne de çeşitli söylenmelerim, fiziksel darbelerim de olabilir ;)


3) Seni en çok duygulandıran şarkı?
Hiç sigara kullanmışlığım yoktur. Bir çok şarkıdan da çok etkilenirim ama soruyu görür görmez aklıma gelen şarkı bu oldu :) Tabii bu sesten, bu haliyle...

4) Daha önce biri geldi ve senden ikinci bir şans istedi sen de verdin ama buna rağmen yine bırakıp gitti. Şimdi ne yaparsın ne hissedersin?
Vallahi bu işlerde büyük konuşmamak gerek diyerek bu konuda sükunetimi korumayı tercih ediyorum. Çünkü olaylar yaşanırken insanın neye ne tepki vereceği hiç belli olmuyor.

5) Nefret mi Aşk mı?
İkiside :) Aşka da nefrete de sonuna kadar varım ;) Beni ve sevdiklerimi acıtan, inciten insanlara sonsuz bir nefret duyarım. Bu benim doğam maalesef engellemem mümkün değil. Yaptıklarının karşılığını görmeleri ve acı çektikleri günü görmek için de sabırsızlanırım. Ne kadar kötüyüm değil mi :))
Tabii aşksa konu kim istemez ki? Aşkı da hak edenle sonuna kadar yaşarım.

6) Birinin kalbini kırdığında nasıl gönlünü alırsın?
Birilerinin benim kalbimi kırmasına ne kadar sinirleniyorsam, başkalarının kalbini kırmamak için de o derece çaba gösteririm. Bilmeden, şuursuzca yaptığım bir durumsa ve farkına varabildiysem özür dileye dileye biterim. Sonunda karşıdaki benden özür diler :)

7) Nasıl ağlarsın bağırarak mı içine akıtarak mı?
Duruma göre değişir. Çok ama çok sulu gözlü olduğumdan beni çok sık şıpır şıpır ağlarken görebilirsiniz. Bağırarak ağlama durumu ise sinirleyken ağlarsam yaşanabilir.

8) En korktuğun şey?
Yaşım 30, birkaç gün sonra 31 oluyorum. Kolay kolay korkmam bir şeylerden ama düşündüğümde içimi titreten tek şey ailem. Onların olmaması korktuğum tek şey. Mümkünse önce ben gideyim diyerek hayatta ki en büyük bencilliği yapıyorum. Hiç birinin acısını yaşamaya dayanamam gibi geliyor.

9) Ruhun sıkıldığında ne yapmayı seversin? Kendini nasıl sakinleştirir/nasıl dinlendirirsin?
Örgü örmeye başladığım dönemler hep sıkıntılı olduğum zamanlardır. Müzik dinleyip sıkıntılı durumdan kurtulmaya çalıştığım çok olmuştur. Son zamanlarda Hera'yı dürtükleyip tepişerek sıkıntımı atıyorum :) Sakinleşip dinlenme durumunu ise uzanır uzanmaz uyuyakalarak hallediveriyorum.

10) Bazen kızılmasından hoşlanırsın, peki en çok ne için kızılmasını seversin?
İyiliğim için ya da değil kızılmasından hoşlanmam. O zaman ben de kızarım kavga çıkar.

11) Şiir/müzik/öykü/deneme?
En uzak olduğum şiir dışında hepsine çok yakınım. Şiirden de zamanında maruz kaldığım, bitmek bilmeyen, ağdalı edebi tasvirler yüzünden soğuduğumu düşünmeye başladım. Yeni yeni tanımaya başladık birbirimizi.

12) En son ne için ağladın?
Söylediğim gibi sulu göz olduğum için çok sık ağlarım o yüzden ne için olduğunu bilemiyorum ama muhtemelen televizyonda izlediğim bir programda yaşananlara ağlamışımdır.

13) Birinden hemen etkilendiğin özellik?
Bu konuda tek bir seçeneğim yok maalesef. Sayacaklarımı okuyunca yok artık demeyin. Etkilenmem için bunlar gerekli. Bakışlar ve gülümseme ilk olarak önemli. Samimi olması ilk şart. Sonrasında tokalaşma. Tokalaşırken elimin sıkılması lazım ki karşımda özgüvenli, kendini bilen bir insan olduğunu bileyim. İçinde kemik yokmuş, içi su doluymuş gibi bir eli sıkmaktan ve öyle tokalaşanlardan pek haz etmem. Sonrasında parmak şekilleri de önemli. İnsanların karakterlerini parmaklarını inceleyerek genellikle çözer ve samimi olup olmayacağıma o an karar veririm. Yanıldığım da pek olmamıştır. Daha var ama kimsenin gözünü korkutmayayım :)

14) Dayanamadığın şey?
Ohooo, bundan da bir sürü var. Sokakları kirleten insanlar favorim gider sataşırım. Düşüncesiz insanlara da gıcığım. Metro çıkış-girişlerinde bir gün dayak yiyeceğim bu yüzden ama haklı olduğum için şimdiye kadar cesaret eden olmadı. İşime karışılmasını da pek sevmem ya da şunu yap bunu yap denmesinden.
Sorulara cevap verdikçe ne sorunlu adammışım ben demeye başladım yalnız haberin olsun Admin Panpa :)

15) En sevdiğin duygu?
Tüüüm bu olumsuzluklardan arınabildiğim zamanlarda olabildiğim kadar mutlu olmak :)
Mutlu olmak = Gülümsemek
Mutlu olmayı seçmek de en sevdiğim duygudur. Olumsuzlukları görmezden gelerek yüzümü başka bir tarafa çevirmek. Orada gördüğüm minicik bir pırıltıyla tekrar mutlu olabilmek. En sevdiğim duygu mutlu olmak ve hep mutlu olmaya çalışmak :)

Sorular beni çok zorladı. Kendi içimde bir aydınlanma yaşadığım söylenebilir ama iyi oldu bayram dönüşü. Bu hızla GAP Turu yazılarımı da çabucak hazırlarım herhalde. Şimdiii sıra, bu cici soruları başkalarına göndermekte. İşte mimlediğim bloglar. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
1- http://baliketliamaguzelhatun.blogspot.com/
2- http://benimtatlihikayem.blogspot.com/
3- http://cerenciftci15.blogspot.com/


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.