Oscarlar Sahiplerini Buldu...

Yazımıza gecenin retweet rekorları kıran fotoğrafıyla başlayalım dedim :) Gecenin sunuculuğunu üstlenen Ellen de Generes Hollywood yıldızlarıyla "selfie" çektirirse ne olur haliyle gelmiş geçmiş en büyük rekor kırılır ;) Bu gecenin en eğlenceli anlarından biriyken ülkemiz adına bir şikayetimi dile getirmezsem tabii ki olmaz. Ödül törenini maalesef televizyon kanallarımız vermedi.
Yok yahu verdi demeyin sakın! Digiturk üyesiyseniz eğer izlemişsinizdir tabii ama böyle bir ödül töreninin ülkemizde sadece Digiturk üyeleri tarafından izlenebilmesi çok büyük haksızlık. Her şey para! Her şey para! Oh söyledim rahatladım. Artık ödüllere dönebilirim ;)

"En İyi Film" ödülünü kucaklayan 12 Yıllık Esaret izlerken içimin ezildiği, o döneme ve o dönemde yaşananlara onlarca kez lanet ettiren bir filmdi. Hak etti kazandı ;)
Dallas Buyers Club'daki muhteşem performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Matthew McConaughey sizce de ödülü sonuna kadar hak etmedi mi?
Blue Jasmine'de zenginliğin en yüksek noktalarındayken birden beş parasız kalan, psikolojisi tamamen alt üst olmuş bir kadını canlandıran Cate Blanchett adeta bizi rolünün içine sokuyordu. "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü sonuna kadar hakkıdır.
"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü rolünü adeta yaşayarak bizlere sunan Jared Leto'nun oldu. Eşcinsel Rayon rolünde harikalar yarattığı film kesinlikle izlenmeli.
12 Yıllık Esaret filmindeki Patsey karakterini canlandıran Lupita Nyong'o sahibinin çeşitli işkencelerine, tecavüzlerine sessiz kalmak zorunda kalan köle rolüyle "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.
"En İyi Animasyon" ödülü Frozen - Karlar Ülkesi'ne gitti. Benim gönlüm Croods'lardan yanaydı fakat bu kez jüriyle ayrı düştük. 
Alfonso Cuaron Gravity'nin yönetmen koltuğundaydı ve bu film ona "En İyi Yönetmen" ödülünü getirdi. Gravity beni öylesine içine çeken bir filmdi ki Sandra Bullock'un içerisine girdiği sıkıntıyı, çaresizliği, pes etme hissini birebir hissettim.
"En İyi Kostüm" ve "En İyi Sanat Yönetmeni" ödüllerinin ikisini birden evine götüren Catherine Martin bu ödülleri The Great Gatsby deki tasarımlarıyla aldı. Filmde kıyafetler ve dekoru seyretmek bence de oldukça keyifliydi.
Belli başlı ödüller bu şekilde sıralanırken diğer ödüllere de bir göz atalım:

En İyi Yabancı Film : The Great Beauty (İtalya)
En İyi Sinematografi : Gravity - Emmanuel Lubezki
En İyi Kurgu : Gravity - Alfonso Cuaron ve Mark Sanger
En İyi Görsel Efekt : Gravity
En İyi Kısa Animasyon : Mr. Hublot
En İyi Kısa Film : Helium
En İyi Makyaj ve Saç : Dallas Buyers Club
En İyi Ses Kurgusu : Gravity
En İyi Ses Miksajı : Gravity
En İyi Orjinal Şarkı : Let it Go - Frozen
En İyi Film Müziği : Steven Price - Gravity
En İyi Özgün Senaryo : Her - Spike Jonze
En İyi Uyarlama Senaryo : John Ridley - 12 Years a Slave
En İyi Belgesel : 20 Feet From Stardom
En İyi Kısa Belgesel : The Lady in Number 6: Music Saved My Life

86. Oscar Ödül törenini 7 dalda ödülü evine götüren Gravity açık ara önde tamamladı. 12 Yılllık Esaret ve Dallas Buyers Club da 3'er Oscar'la onu takip ettiler. Oscar'da çok şanslı göründüğü söylenen American Hustle ise eli boş dönenlerden. Herkes Leonardo di Caprio'nun Oscar töreninden yine eli boş döndüğünü konuşuyor fakat ben Wolf of Wall Street'teki rolüyle Oscar alabileceğini hiç düşünmemiştim zaten. Film de eğer ödül alsaydı inanın üzülürdüm. 86. Oscar Ödülleri bu şekilde, bence gayet adil, son buldu. Artık gözümüz bir sonrakinde :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.