Düşün Taşın Derneği

Bir süre önce Düşün Taşın Derneği'nin organize ettiği kitap okuma etkinliğinden bahsetmiştim. Kendilerinden bahsetmeye ise ancak sıra geldi. Düşün Taşın Derneği'nin temelleri 2006 yılında çevrelerindeki bazı şeyleri değiştirmek isteyen 8 genç tarafından atılmış. 12 Ocak 2010 tarihinde dernekleşerek artık sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik projeleri gerçekleştiren bir topluluk haline gelmişler. Günümüzde ise kocaman, yüzlerce binlerce kişiye ulaşmış bir aile olmuşlar adeta.

Düşün Taşın Derneği, Türkiye'de herkesin haftada bir kitap bitirmesi fikrini kendisine hedef edinmiş bir topluluk. Ülkemizdeki kitap okuma oranı düşünüldüğünde hedeflerine ulaşabilmelerini canı gönülden diliyorum. Ancak kitap okuyan, araştıran, konuşan, soru soran toplumlar ilerleme şansına sahiptir. Düşün Taşın Derneği de bu yönde toplumumuza büyük bir katkı sağlıyor.
Derneğin bütün projeleri, başta kitap okuma etkinlikleri olmak üzere, hep insanın kendisini geliştirmesi üzerine. Etkinliklerini ve projelerini incelediğinizde özellikle çocuklarla yaptıkları kitap okuma organizasyonları çok hoşuma gitti. Çünkü bir çocuk küçükken kitap okumaya başlarsa bu büyüdüğünde de devam edecektir. Zincirleme bir reaksiyon halinde kendi çocuklarına da bu alışkanlığı edindirecektir.
Kitap okuma etkinlikleri haricinde en çok ilgimi çeken "DüşünME TaşınMA Toplantıları" oldu. Her 15 günde bir yaptıkları bu toplantılarda bazen önceden belirlenen konular bazen de gündeme dair konular konuşuluyor. Böylece birçok kişiyle fikir alışverişinde bulunmuş ve yeni görüşlerle karşılaşma şansına erişmiş oluyorsunuz.
Derneğe ulaşabileceğiniz sosyal medya hesapları:
Facebook : https://www.facebook.com/dusuntasin?fref=ts
Twitter : https://twitter.com/dusuntasin
İnternet siteleri : http://www.dusuntasin.org.tr/index.php

12 Ocak 2015'te 5. yıllarını kutlayacak olan, güzel bir niyetle yola çıkmış bu topluluğa bu yolculukta sonsuz başarılar dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.