#SomaİçinPiyano - #PianoForSoma

Gezi piyanisti olarak akıllarımıza katılan Davide Martello'yu hatırlıyorsunuz değil mi? Gezi direnişine destek vermek için gelip saatlerce çalmıştı piyanosunu. Direniştekiler gibi onun da kötü bir amacı yoktu. Hep birlikte birilerine bir şeyler anlatmaya çalışıyorlardı. O birileri mesajı aldılar mı almadılar mı onun kararını size bırakıyorum ancak şimdi bahsedeceğim organizasyon bir sonuca ulaşıyor.

Bu kez Soma'da kaybettiğimiz madencilerimizin aileleri için gelen Davide Martello #SomaiçinPiyano - #PiyanoForSoma sloganıyla bağış topluyor. Soma'daki hüzne ve karanlığa bir nebze olsun umut olmamızı sağlıyor. 19 haziranda Eskişehir - Espark, 20 Haziran İstanbul - Beşiktaş ve 21 Haziran'da İstanbul - Kadıköy Rıhtım'da ve 22 Haziran'da Soma'da çalacak.

Turnenin Ankara etabında kendisine Dengin Ceyhan ve Ilgıt Dağüstün'ün de eşlik ettiği Davide Martello bizlere saatler süren bir müzik ziyafeti sundu. Yurdumuz sanatçılarının bu güne dek böyle bir inceliği düşünememiş olmasının yanında Davide Martello'nun böylesine bir yardım kampanyasına baş koyması benim gibi sizleri de etkilemiştir sanıyorum.
Direnişçilerin bizlere yanlış tanıtılmaya çalışıldığı günümüz ortamında sizlere aslında bu direnişçilerin barıştan, doğadan ve kardeşlikten yana olduklarını göstermek istedim. Onları anlamaya çalışmak yerine durdurmak, dinlemek yerine üzerlerine gaz - su sıkmak çözüm değil. Dilerim canım ülkem bunu çok geç olmadan fark edebilir. Soma'da kaybettiğimiz canlara saygıyla...

*Görseller http://www.dipnot.tv/tag/davide-martello/ ve @pianoforsoma twitter hesabından alınmıştır. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.