Google'dan Mektubum Var!

Birkaç hafta önce İnstagram hesabımda paylaşmıştım bu resmi ve bunun ne olduğu hakkında çok soru aldım. Yazısını yazmak bugüne kısmetmiş. Geciktirdiğim için özür dilerim. Gelelim bu sabırsızlıkla beklediğim mektubun neden bana geldiğine. Aslında bloğunda ya da internet sitesinde google reklamlarını yayınlamak isteyen herkesin alması gereken bir mektup bu. Yoksa para kazanamıyorsunuz.

Google reklamlarını bloğumda yayınlamaya başladıktan birkaç ay sonra hesabımda biriken para 20 TL oldu ve bunun ardından Google benden iletişim adresi istedi. Bana bir PIN gönderecekler, ben de onu gerekli yerlere girerek hem reklam almaya devam edebilecek hem de para kazanabilecektim. Bilgilerimi gönderdiğim ilk seferde maalesef mektup elime ulaşmadı ve Google da bloğumdaki reklam yayınını durdurdu. Bilgileri ikinci kez gönderdiğimde 1 aydan önce gelmez diye düşünürken bir pazar sabahı posta kutusunun aralıklarından Google'ın logosunu tanıdım tabii ki ve eve koşarak çıktım. ( Bu nokta çok önemli okuyucu çünkü evime çıkan merdivenler çok dik ve ben üçüncü katta oturuyorum. ) PIN'i girmem gereken yeri hızlıca açtım ve ta taaaa ertesi gün reklam yayınım başladı :)
Şu an hesabımda 30 küsür TL olsa da, Google para ödemesini minimum 200 TL de yapsa da olsun ben mutluyum :) Bakarsın birden çok popüler bir blog olurum ve 200 TL yi toplamam on yıllarımı almaz. Kim bilir?
İşte meşhur Google mektubunun hikayesi budur. Çokça öpüldünüz :))

22 yorum:

  1. Ne güzel ne güzel ve çok şükür o dik merdivenleri çıkarken düşmedin ;)
    Adsense için hiç başvuru yapmadığımdan gelişmeleri pek bilemiyordum güzel açıklayıcı olmuş. Başvuracağım zaman da sana soracağım demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki düşmedim :))) Tabii her zaman hazırım yardıma. Blog konusunda ilk defa senin yapmadığın bir şeyi yapmış olmaktan da onur duydum ;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) aslında öyle zor bir şey değil. Ben abarttım biraz ;)

      Sil
    2. Ben de bu mektubu geçen gün aldım. 35 liram birikti :-))(

      Sil
  3. Bu yazinin zamanlamasi benim icin cok iyi oldu.Bugun ya param birikince ne olc( diye dusunuyordum.tabii oyle hemen birikmiyor tabii :-) eger birgun bu tarz bir bilgi ile karsilasirsam kapini mutlaka calicam:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.

      Sil
  4. tebrikler :) ben hala postayı bekliyorum inşallah kaybolmaz :)) youtube hesabımla bağlantılı olduğu için bende 100 küsür tl kazandım :) harca harca bitmez demi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube'la bağlantılı olunca nasıl oluyor? Daha mı çok kazandırıyor. Bir gün ayda bir 200 yatar hesabımıza belki kim bilir ;)

      Sil
  5. Kişisel bloglarda Adsense'den para kazanmak zor gibi. Ben Adsense reklamlarını bloga bazen koyuyorum, bazen kaldırıyorum kafama göre. :)) Bloguna her gelen ziyaretçinin reklamlara tıklaması dileğiyle diyerek bitireyim sözü. :D

    YanıtlaSil
  6. Ben aslında öyle bir para ödenmediğini kandırıldığımı düşünmeye başlamıştım ki içime su serptin vallahi :) Benim daha 12 TL'cik, ah bekle dur 200'leri!

    YanıtlaSil
  7. sen şanslı olanlardansın ben daha önce çok erken başvurduğum için reddedilmdim. şimdi iki sene sonra tekrar başvuruyorum ama malesef aynı yanıtı alıyorum. Telefonla ya da mail yoluyla ulaşabileceğim bir adres de bulamadım. İnşallah bir ayda 200 TL kazanıcak kadar çok popüler olursun:)

    YanıtlaSil
  8. E biz geldikçe bu reklamlara tıklayalım o zaman, bir hayrımız dokunsun ama di mi :) Bu reklamları blogunun istediğin kısmına koyabiliyor musun ? Yoksa buna google mı karar veriyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ohh hem de ne güzel olur :) Herkes 1 kere tıklasa zengin olma yolunda bir adım atmış olurum ;) Birkaç seçeneğin oluyor, onların arasından seçim yapıyorsun. Google karar veriyor diyebiliriz yani :) Katı kuralları da var zaten. Mesela kendi reklamına tıklarsan reklam yayınını kesiyor ve bir daha alman zor maalesef.

      Sil
  9. bu yaziyi okuduguma ne kadar sevincim bilmezsiniz.. blogunuza ilk defa giriyorum.. kendim de blog yaziyorum.. adsense konusunda bana yardimci olursaniz ne kadar mutlu olurum anlatama ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin aramıza :) Elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.