Migros'taki Erkek Kasiyer!

Bir Kitap Ağacı buluşmasından yeni çıkmış, çok iyi bir yazarın söyleşisini dinlemiş, kitaplarımı da imzalatmış serin havanın tadını çıkara çıkara evime yürüyordum. Mutluydum, keyifliydim anlayacağınız. Hadi dedim çikolata alayım da eve öyle gideyim. Yolumun üzerinde en az 5 farklı market olmasına rağmen ürünlerine, hizmetine ve kalitesine güvendiğim Migros'u tercih ettim. Ki hep orayı tercih ederim yalan yok.

Çikolatalar bana ben çikolatalara bakarken bir kadın yaklaştı yanıma ve "Kadınlar ve vazgeçilmezi çikolatalar." diyerek bana gülümsedi. "Çikolata reyonlarının önünde hiç erkek olmuyor." diye de ekledi ve gülüştük. Hala keyfim yerinde hatta belki bir tık yükselmiş bile olabilir. Vakit geldi kasa da çikolataların ücretini ödemeye.
Kasanın önünde küçük boyutlu bir kuyruk oluşmuştu. Müşteriler ödemesini yaptıkça ilerledik ve önümdeki hanımefendi çantası, ekmek poşeti ve diğer poşetlerle geldiği Migros'tan abur cubur alışverişi yapmıştı. Kadınlar bilirler, bizlerin çantada cüzdanı bulması, cüzdandan bozuk paraları çıkarması, hele ki elimiz kolumuz doluyken tam bir işkencedir. Tam önümde işte tam bu sahne yaşanırken "çok muhteşem" erkek kasiyerimiz kuyruğun sonlarındaki arkadaşına doğru dönerek "Trafikteki gibi işte!" diyerek bozuk oaraları çıkarmakta zorlanan kadın müşteri ile "kendi çapında" dalga geçerek bir de trafikteki kadınları küçümsediğini sandı.
Ödememi büyük bir hırsla yapıp laf sokup gitmek istedim oradan ama herkese sakin ol, derin nefes alıp ver gibi nasihatlerde bulunurken ben patlayamazdım. En iyisi dedim buraya yazayım sizile paylaşayım.
Erkekler, debriyaj-gaz-fren pedallarına basıp, hız yapıp, dikkatsizce araba kullanmayı çok büyük başarı sanabiliyorlar. Halbuki dünyanın en basit şeylerinden biri. Bizim kasiyer de öyle yaptı. Şimdi ben o kadar muhteşem bir insansın ki küçücük bir Migros şubesinde kasiyer olabilmişsin diye onu küçümsesem iyi mi? Tabii ki değil. O yüzden yapmıyorum. Sadece yaptıklarının aynısıyla karşı karşıya kalmasını diliyor annelere de erkek çocuklarını "doğru" yetiştirin diyorum :)
Ve sevgili Migros yetkilileri tepeden tırnağa kalitenizi gösterecek çalışanlar seçmelisiniz. Hiç kimse bu tarz muamelelerle karşılaşmak mecburiyetinde değil!

8 yorum:

  1. Yazdıklarına katılıyorum Sinem. Biz kadınlar herşeyi en doğru şekilde ve hassasiyetle yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de biraz telaşlanıyoruz bazen. Kadınlar özellikle çalışan kadınlar erkekler gibi değiller. Erkeklerden çok daha fazla şey var kafamızda; iş, ev (eğer anneyse o kadın) ekstra olarak çocuklar. Öğretmen ise bir kadın evdeki işlerin yanında araştırmalar, sınav kağıtları vs. ler. Yazmakla bile bitmiyor. Gerçekten ancak bir kadın doğru eğitebilir yine erkeği. Anneler.. 'Sen paşamsın, sen kralsın, yorulma, üzülme sen erkeksin ben yaparım, gelecekte de karın yapmalı.' diye yetiştirilen bir erkek tam da senin karşılaştığın kasiyerin yaptığına benzer davranışlar gösterir maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bizlerin çocukları daha günler görebilecek mi? ya da bizler gibi böyle şeylerle karşılaşmak zorunda mı kalacaklar.

      Sil
  2. İşte böyle zihniyetlerin çoğunlukta olduğu bir toplumuz ne yazık ki... İronik bir durum aslında; çünkü o erkeklerin annelerinin de payı var bunda. Çocuğuna kadının değerini, ayrımcılığın çağ dışı bir davranış şekli olduğunu öğretememişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef önce annelerde sonrasında da öğretmenlerde bütün sorumluluk. Evet yük ağır bir yük ama herkes bu işe başlarken bu sorumluluğu bilerek başlamalı. Çocuk yetiştirmek kolay bir iş değil.

      Sil
  3. nie hazır beklemez ki kişi elinde cüzdan kart parayla. sıraya girme nedenini bilmiyor mu ki, başkasının vaktini çalıyor. insanın çantası düzensiz olabilir en doğal hakkı ama ister alışveris kuyruğu ister fatura kuyruğu ister banka kuyruğu olsun, sıra kendisine gelmeden evvel çantasından bulup çıkartacak hazır edecek kartını parasını, yok eğer hazırlayamıyorsa da arkasındakine buyur benim önüme geç desin, ama yok demezler kendi bulana kadar arkadakiler de bekleyecek. tek kelimeyle düşüncesizlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum yazımı tam olarak okumadınız. Evet bayanlar kimi zaman akılları başka şeylerle meşgul olduğundan ya da başka sebeplerden ödeme esnasında geç kalıyor olabilirler fakat buradaki konumuz kadınlar değil. Konumuz kasiyerin bir bayana yaptığı terbiyesizlik. Gerekirse 10 dk da 20 dk da bekleyecek ve hiçbir şekilde bu durumdan şikayet etmeyecek. Yok kaldıramıyorsa işi bırakıp arabasını sürecek. Ne de olsa o işi iyi bildiğini öne sürüyor.

      Sil
  4. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum siz gelinde vatan cad. erkek kasiyerleri görün 5 karış surat bi de kendilerince bi trip atmalar anlam veremiyorum ya migros cidden bozdu yada biz çok seçici ve dikkatliyiz bize denk geliyor (yada enerji bu yönde çekiyoruz)
    Ayrıca insan hazırlıklı olmak zorun da değil olmaz da elinde o kadar poşet varken 3. kol mu devreye giriyor da biz bilmiyoruz ...
    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence onlar da seçici olmalılar yoksa müşteri kaybederler bu bu kadar net. Bizler şikayet etmeliyiz ki kendilerini düzeltsinler. Bence siz de şikayetçisiniz madem mutlaka gerekli yerlere bildirin. Böyle böyle kendilerini düzelteceklerdir. Sevgiler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.