İşitme Engelliler 23. Yaz Olimpiyatları

Samsun'da öyle hummalı bir hazırlık var ki sormayın. Buz pateni pistleri, okçuluk sahaları ve daha aklınıza gelebilecek onlarca spor aktivitesi için alanlar hazırlanıyor. Deafolimpik Oyunları ismiyle Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan Olimpiyat Oyunlarının Samsun'da yapılacak olması beni ayrı bir heyecanlandırdı itiraf etmeliyim.

120 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin gelmesi beklenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hem ülkemize hem de yapılacağı şehre, yani Samsun'a birçok artılar bırakıp gidecek. Ülkemiz hem tanıtılmış olacak ve içeriye döviz girecek hem de Samsun'da olimpiyat sonrasında gençlerin kullanabileceği birçok spor dalına ait tesis yapılmış olacak. Açıkçası gelecek dövizden ve ülkenin tanıtımından çok kalacak tesisler beni daha çok heyecanlandırıyor.

Bu tesisler sayesinde birçok kişi hiç bilmediği spor dallarıyla tanışıp belki de hayatını bunun üzerine kurma şansına erişecek. Spor, küçük yaştan itibaren herkesin yapması gereken vücudu ve beyni dinç tutan bir aktivite. Diliyorum Samsunlu gençler de bu tesislerden en iyi şekilde yararlanacaklardır.
2017 yılı Temmuz Ayı'nda gerçekleşecek olan bu etkinliğe Türkiye'nin her yerinden izleyicileri bekliyoruz. Ben mutlaka burada olmaya çalışacağım. Sevgiler :)

4 yorum:

  1. Çok güzel bir etkinlikmis. Zalim dünyada bunların olduğunu bilmek beni mutlu etti.Turizmin düşüşte olduğu bu zamanlarda ülkemiz için güzel bir kapı oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzelmiş böyle güzelliklere ihtiyacı var güzel ülkemin...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.