Işık Almayan Bir Evi Aydınlatmanın 5 Yolu

Maalesef oturduğumuz evler her yönüyle istediğimiz gibi olamayabiliyorlar. Onlar istediğimiz hale çevirebilmek de bazı durumlarda mümkün. Bunlardan biri de evimizin istediğimiz kadar ışık almıyor oluşu olabilir. Odalarını daha aydınlık hale getirmek için yapılabilecekler ise inanın çok basit. 

1- Açık Renkler Seçin
Eğer eviniz istediğiniz kadar gün ışığı almıyorsa ve siz bundan hoşnut değilseniz, evinizin içinde, her yerde açık renkler kullanmanız gerekir. Böylece içeride kullandığınız tüm objeler ve duvarlar alabildikleri ışığı yansıtacak ve ortamı daha aydınlık göstereceklerdir. Işığı en iyi yansıtan renk de beyazdır.


2- Ayna Kullanın
Yeterli ışık almayan odalarınızda, ışığı yansıtan en iyi obje olan ayna belki de sizin için hayat kurtarıcı rolünü üstlenecektir. Aynalar hem ışığı yansıtma hem de odayı büyük gösterme özellikleriyle sizin için iki kat daha fazla fayda sağlayacaklardır. Aynalarınızı bir lambanın arkasına ya da pencerelerinizin yanına ya da aralarına yerleştirdiğinizde odanızın eskisinden çok daha aydınlık olduğunun farkına varacaksınız.



3- Sarkan Lambaları Seçin
Oda dekorasyonlarında lambaların önemi sanıyorum ki sizler için de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında. Eviniz yeterli ışık almayan bir ev ise lamba seçimi belki biraz daha yorucu olabilir ama burada dikkat edilmesi gereken hem genel dekorasyona uymanız hem de bölgelerde daha iyi ışık alabilmek için sarkan lambalar seçmenizdir. Aynı zamanda ortama çok şık bir görüntü de katacak olan sarkan lambaları oturma odanızda, yemek odanızda ve mutfağınızda kolaylıkla kullanabilir ve harika bir dekorasyon stili de yakalayabilirsiniz.



4- Doğru Perde Seçimi
Odalarınıza ışık sağlayan tek yer olan pencerelerinizde kullanılan perdeler bu konuda çok önemli bir konumdalar. Onları hafif bir kumaştan, ince yapılı ve açık renklerde seçerseniz dışarıdaki ışıktan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz. Aksi halde koyu renkler, kalın ve ağır kumaşlar daha odanıza girmeden tüm ışığı keseceklerdir.


5- Objelerinizde Transparan Seçimler Yapın
Işık önüne bir engel çıkmadığı müddetçe ortama kolayca yayılabilen bir maddedir. Dolayısıyla mobilyalarınızda ve kapılarınızda ne kadar transparan seçimler yapabilirseniz ışığın o kadar kolay yayılımını sağlamış olursunuz. 



Bir evi aydınlatmanın yolları gördüğünüz gibi hiç de zor değil. Böyle ufak sorunlarının çözümünün ardından sağlık, huzur, mutluluk da gelince tadına doyulmaz bir hayatımız oluyor.
Sevgiyle :)

16 yorum:

  1. Benim de evim küçük olduğu için açık renk seçiyorum duvarlar boyalarında...

    YanıtlaSil
  2. Yalnız oda dekorları müthiş...

    YanıtlaSil
  3. Hayat kurtarıcı yolunu (rolünü) olmalı sanırım.

    YanıtlaSil
  4. bu yöntemler sayesinde ev hem aydınlık hem de daha geniş gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  5. Başarılı bir yazı olmuş. Kalbinize ve emeğinize sağlık efendim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Beğenmenize sevindim. Sevgiler...

      Sil
  6. Çok güzel bilgiler bunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım birileri faydalanabiliyordur.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.