Sizler İçin Deneyimledim; 4DX Sinema

Hani hep derdik ya televizyondan şu yiyeceklerin kokusu gelse, şu manzaranın içindeymişim gibi hissetsem, aksiyonu birebir yaşasam diye, yani en azından biz hep derdik :) İşte bu söylediklerimiz "kısmen" televizyonlarda değil ama sinema salonlarında artık bizlerle.

Yakın zamanda çevremden duymaya başladığım 4DX sinema keyfini o günden bu güne deneyimlemek istiyordum, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminin vizyona gireceğini öğrenince de o filmle bu formatı denemeye karar verdim. Peki ne mi bu 4DX?

Neredeyse her birimizin şehrinde bulunan, aşağı yukarı 10 dakika süren filmleri izlediğimiz hareketli koltukları olan duman efekti vs veren mini sinemaları sanıyorum herkes tecrübe etmiştir. İşte 4 DX Sinema tüm bunların "bence" en kalitesi. Koltukların hareket kapasitesi, manevralardaki yumuşaklık, görüntüyle aynı tempoyu tutturabilme ve efektlerindeki kaliteyle, şehrinizde varsa, en azından bir kere denenmeyi hak eden bir sistem. Neden en azından bir kere denenmeli dememse elbette ki fiyatından ötürü. Normal filmleri izlemeye paramız yetmezken 29 TL yi hangi cüzdanı şişkin insanımız her filmde öder bilemiyorum. (Cüzdanı şişkin bir okuyucum var mı ki acaba?)

Tüm bu övgülerin ardından elbette ki birkaç eleştiri de yapmalıyım. Mesela önünüzde birbirinden enfes poğaçaların görüntüsü varken burnunuza başka bir kokunun gelmesi pek de hoş olmuyor. Işık efektlerinin daha yoğun olması gerektiğini düşünüyorum. Açık hava sahnelerinde esen rüzgara ise bayıldığımı itiraf ediyorum. Fakat üşüdüm :)) Sinemanın içerisinde film izlerken rüzgar esiyor üstünüze artık siz düşünün. 
Cinemaximum tarafından ülkemize getirilen 4DX teknolojisi ile sinema keyfi şimdilik sadece İstanbul Marmara Forum ve Ankara Panora şubelerinde mevcut. Dilerim giderek yaygınlaşır ve dolayısıyla da fiyatlar daha makul seviyelere çekilir. 
Umarım meraklarınızı giderebilecek şekilde yeterli bilgiyi vermişimdir. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler :)


14 yorum:

  1. Ben normal sinemaya 20 TL verdim geçen, hatta blogda da yazdım. :)

    YanıtlaSil
  2. vay be teknoloji artık sınır tanımıyor valla :)bakalım daha neler göreceğiz :) Bizim buralara da düşerse gideriz artık birazcik pahalı ama :)) sevgiler ...

    YanıtlaSil
  3. Denemeyi çok isterim. Ne güzelmiş.

    YanıtlaSil
  4. vay canına :) kesinlikle deneyeceğim. bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi bir fikir bence. Yaygınlaştıkça ucuzlayacaktır. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah diyorum :) Aksi halde cüzdanları çok zorlar ve tercih edilmeyecektir.

      Sil
  6. 29 tl fazla ama geçen 3 boyutlu filme 25 tl verdim pek büyük bir fark yok bence denebilir ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. 3 boyutlularda indirimli dönemleri tercih ediyorum ben o yüzden bana daha çok gelmiş olabilir. Yİne de çok ama ;)

      Sil
  7. Bu yaz sinemada kisa bir tanitim filmi gösterildi herhalde gelir yakinda. Bizimkiler girdi ben kizimin tam o sirada tuvaleti geldigi için kaçirdim 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin gelir. İlk seyrettiğindeki yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.