Kapadokya'da Türk Gecesi

Kapadokya'ya gitmeye karar verirseniz bir gecenizi mutlaka bu Türk Gece'lerinden birine ayırın. Yurt dışı turlarında hangi ülkeye gittiyseniz o ülkeye özgü şeylerin size sunulduğu bir geceye mutlaka götürülürsünüz ve mest olmuş halde otel odasına dönersiniz. İşte Kapadokya'da da böyle bir geceyle, kendi kültürünüzle dopdolu bir halde otelinize dönebilirsiniz. Bizler de sağ olsunlar otel işletmecimiz sayesinde bu etkinlikten haberdar olduk ve geceye katılmaya karar verdik.
Bu geceler birkaç yerde yapılıyormuş ama bizim o gece gittiğimiz yeri özellikle tavsiye etmişlerdi.
Gideceğimiz mekanın daha önce hiç görmediğimiz bir ortamı olduğunu söylemişlerdi. Biz de onlara güvenerek "Uranos Sarıkaya"yı seçtik. Minibüsümüz mekanın önüne yaklaştığı an da yanılmadığımızı anladık. Kapadokya'nın ortamına uygun şekilde kocaman bir kayanın içine oyulmuş bir eğlence mekanı yaratmışlardı. Ortada gösterilerin sunulduğu bir meydan ve çevresinde seyircilerin oturabileceği oyuklar oluşturulmuştu.
Bir yandan yemeklerinizi yerken diğer yandan gösterileri rahatça izleyebiliyorsunuz. Kız isteme törenleri, nişanlar, Karadeniz uşakları, Egenin efeleri, daha neler neler. Gösterilere seyircileri de katıp, devamlı bir hareketlilikle, saatlerin çok hızlı geçmesini sağlıyorlar.

Yine kültürümüzün bir parçası dansöz, gecenin en eğlenceli gösterilerinden biriydi. Göbek atmaya çalışan turistleri izlemek dediğimde, ne demek istediğimi anlayacağınıza eminim. 
Gösteri bitiminde açılan Şanlı Türk Bayrağımız da gözlerimin dolu dolu olmasına neden oldu. Ülkemizde de böyle başarılı gösterilerin yapıldığını görünce çok gururlandım.
 İşte gecenin son fotoğrafı. Çıkışta birileri resmimizi çekse diye bakınırken, ellerine tutuşturduğumuz makineyle farklı, güzel pozlar çekerek bizi şaşırtan beyefendiye de teşekkürlerimi sunarım. Gittiğinizde böyle bir geceye katılmayı sakın es geçmeyin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.