Kolay, Kendin Yap Projeleri

Bu tarz projelere hep çok meraklı oldum. Hoşuma gidenleri de buradan sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Yapması kolay ve işe yarayacak projeleri siz de beğenecek misiniz bakalım?




İlk projemiz hazır havalar da ısınmışken kendimize şort yapma projesi :)
Yıpranmış, eskimiş ya da artık bize küçük gelen kotlar dolaplarımızda fazlaca yer kaplıyor biliyorum. Benim de böyle bir yığınım var. İşte bu uygulamayla kotumuzu birazcık genişletmiş olacağız. Böylece içine giremediğimiz bazı kotlarımızı tekrar kullanımımıza sokmuş olacağız. Eh sezonun trendi dantel, bizlerde de dantelden bol ne var ki?
Çıkarın sandıklardaki dantelleri kotların üzerine koyun koyun bakın. Hangisi en çok koşunuza gittiyse işlem başlasın. Güzel kesen bir makasla şekilde gibi kesip dantelimizi iğnelerle kotumuza tutturuyoruz. Ardından da mümkünse dikiş makinesinde sağlam bir dikiş attıktan sonra bu yaz modayı gözünden vurmuş olacağız.
Kaynak: http://awesomecraftpins.com/






İkinci projemiz saksı saksı içinde :) Malum apartmanlara tıkıldık kaldık. Nerede o eski bahçeler, bahçelerden taze taze koparılıp yenilen yeşil-
likler. İşte, burada! Balkonları-mızın köşelerine rahatça konumlandırabileceğimiz bir sistem öyle değil mi? Farklı boylarda aldığımız saksıları şekildeki gibi üst üste yerleştiriyoruz. İçlerine de hangi yeşillikleri seviyorsak hepsinden dikiyoruz. Bence muhteşem bir uygulama. Peki ya sizce?
Kaynak: http://fancyfrugallife.com/






Kırılan takımdan kuş yemliği projesi :)
Bir tanesi kırılınca içimiz giden, çok beğenerek aldığımız çay, kahve takımlarımız artık cici kuşların işlerine yarayacak. Sadece birkaç vida ve demir çubukla yazları susuz, kışları yemsiz kalan kuşlara yardımcı olmuş olacağız. Onlar da sık sık balkonlarımızı ziyaret edip bize özlediğimiz bahçelerdeki kuş cıvıltılarını hatırlatacaklar.
Kaynak: http://www.refabdiaries.com/









Davet masalarımıza dekoratif obje projesi :)
Davet sofralarımız bizler için her zaman çok önemli olmuştur. Misafirlerimizi nasıl daha iyi ağırlayabiliriz diye çırpınır dururuz. Yemekler kadar sofra düzenimiz de son zamanlarda pek bir önem arz eder oldu. İşte bu da bu sofralara kolayca yapabileceğimiz bir aksesuar. Çiçeğin renkleri tamamen size kalmış. Çiçekçilerden bulabileceğimiz topların üzerlerine istediğimiz renkten kağıtlarla hazırlayacağımız çiçeklerimizi ucu toplu bir iğneyle tutturuyoruz ve işte bu kadar. Sunacağınız yemeğe göre bile renkleri seçebilirsiniz. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.