Ürgüp'e Gittik Ne Yapacağız?

Bir kere hiç gitmeyen varsa ilk tatil programını Ürgüp'e yapacak yok gittim diyorsanız bir kere daha gidilmeli balona binilmeli, Türk Gecesi'ne katılıp eğlenilmeli. Ürgüp'e gidince kaya otellerde kalmanız gerektiğini benim söylememe gerek yok sanırım. Tabii herhangi bir fobiniz yoksa. Çünkü resmen kayanın içinde uyuyorsunuz. Biz Ürgüp Kaya Otel'de kaldık. Aile ortamını yaşayacaksınız burada çünkü işletenlerin hepsi birbiriyle akraba.

Biz hem tanıdık oldukları için hem de gittiğimiz dönemde yataklar müsait olduğu için ailecek aynı odada kaldık. Bu otele genellikle Japon turistler geliyormuş bu yüzden odalar Türk esintilerinin hepsini içinde barındırıyor.

Eğer kayalarda kalmakla ilgili herhangi bir fobiniz varsa normal odalarda da kalabiliyorsunuz. Kışın üstünüzden kar yağarken şöminenin başına oturup sıcak içeceklerinizi içebiliyorsunuz. Oranın kar altındaki hali de bir başka oluyormuş benden söylemesi. Kalacak yerimizi ayarladıysak sıra karnımızı doyurmaya ve gezmeye geldi. Ürgüp içerisinde yemek yiyebileceğiniz birçok lokanta-cafe tabii ki var. Nerenin daha iyi olduğu hakkında otelinizden detaylı bilgi alabilirsiniz ama "testi kebabı" yemeden dönmeyin. Tadını alınca dönene kadar her gün yiyebilirsiniz ;)


Ürgüp demek bir taraftan da Asmalı Konak demek benim için. Bu yüzden orayı da ziyaret ettik ama hayal kırıklığı yaşadım. Odaların %80'i kapalıydı açık olanlarda hediyelik eşyalar falan satılıyordu. Bakımsızlığı da cabasıydı. Zaten işletmek için kiralayan herkes bir süre sonra vazgeçiyormuş. Olsun yine de gitmedik demiyorum.Bunların yanı sıra beni heyecanlandıran noktalar bütün dedikoduların geçtiği mutfak ve tabii ki Dicle'nin Penceresiydi.
Dicle'nin, hayran hayran Seymen'i izlediği pencerede resim çekilmeden edemedim :)
 Doğa güzellikleriyle ünlü Ürgüp-Göreme bölgesinde tabii ki gezilip görülmesi gereken yer Peri Bacaları. İsterseniz önünüze haritayı alıp kendinize bir güzergah belirleyebilirsiniz ya da yine otelinizden yardım alarak yemekli bir Kapadokya Turu'na katılabilirsiniz. Biz önceki gidişimizde kendi başımıza gezmiştik bu yüzden bu sefer turla gitmeyi tercih ettik. Kapadokya Turu yanı sıra Ihlara Vadisi Turuna da, eğer gitmediyseniz, mutlaka gitmenizi öneririm. İnsanların taa o zamanlarda nerelere gidip saklandığını, yerleştiğini görünce şaşıracaksınız.
Tüm bu resimler tabii ki gerçeği kadar güzel ve etkileyici olamaz hatta oradakilerin çok çok azını kapsıyor. Kapadokya bölgesinin her yanı tarihi eser dolu. Yüzyıllardır yaşam bölgesi olarak seçilmiş bir yerden de başka bir şey beklenemez zaten. Hepsini gezebilmek için çok geniş zamana ihtiyacınız var. Zevklerinize ve ilgi alanlarınıza göre tur programınızı sınırlayabilirsiniz. Önceden araştırma yapıp gidin çünkü önünüzde çok seçenek var. Şimdiden iyi gezmeler. 

4 yorum:

  1. Çok özledim oraları bu yaz tekrar giderim sanırım. :)))

    YanıtlaSil
  2. Yer Gök Aşk dizisinden sonra gidip görüp gezmek yaşamak için daha da bi' heveslendiğim bi' yer..Tabi dizinin hat'rına değil..Ürgüp'e bire bir gitmiş birinden orayı dinlemek ayrıca güzel..Teşekkürler bilgileriniz için..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.