Amasra'da Gezerken

Amasra'nın tabiatından, manzarasından başka bir postta bahsedeceğim ama bu kez gün içerisinde dolaşırken karşılaştıklarımızı yazmak istiyorum. 
Bu karede gördükleriniz çubukta patates diye satılıyor. Yedin mi derseniz yemedim çünkü kendisiyle gece 22:30 - 23:00 sularında karşılaştık ve fazla kilolarım elimi ona uzatmama engel oldular. Yalnız etrafımda ki hemen herkesin elinde gördüğümden lezzetli ve denenebilir bir atıştırmalık olduğuna eminim. Özellikle çocuklar bayıla bayıla yiyorlardı. 

 Bu tatlı kedicik henüz dükkanını açmamış bir esnafın tezgahı üzerinde keyif sürüyordu. Biz sıcaktan dilimiz dışarıda gezerken o pek keyifliydi kıskandım çektim. Hele bir Duman Hanım vardı onu çekemediğime çok pişmanım. Bir sahafın tezgahında uyuyordu. Çarşıyı gezen bir ailenin minik oğlu da onu sevmeye çalışıyordu. Biz de denizden otele bir şey almak için giderken karşılaştık manzarayla. Duman Hanım maalesef onu sevmeye çalışan miniğe pati attı çocukcağız da ürktü. Ama sonra ne görelim? Duman Hanım'ın hemen yanında bir kağıtta şöyle yazıyordu. "Lütfen Duman Hanım'ı sevmeye çalışmayınız. Tırmalayabilir!" Dönüşte çekelim diye tam teçhizat gittik ama Duman Hanım belli ki yoğun ilgiden sıkılıp içeriye kaçmıştı :)
 Bu balon balıklarının en güzelini kardeşim kaptı :)
Ben de bu fillerle kesiştim gelip geçtikçe fakat elim almaya gitmedi nedense. Ama güzeller değil mi?

 Bu magnetlere pazar yerinde ve çarşı içerisinde ki bir mağazada rastladım. Gezi Parkı olaylarını anlatan bir sürü güzel magnet vardı.

 Amasra Pazar yerinde yer gök, dağ taş, her yer reçel. Neyin reçelini istiyorsunuz aklınızdan geçirin ve söyleyin onlar da önünüze koysunlar :) Hiç rastlamadığım yiyeceklerin reçelleri mevcuttu vallahi.
 Amasra'ya gittin de Barış Akarsu'nun heykelini görmedin mi dedirtmem. Allah rahmet eylesin.
 Bunlar da bayılıp almadıklarımdan. Pişman mıyıııımm? 
 Amasra Meydanı'nda düğün de gördük, öyle geldik. Genç çiftimize mutluluklar diliyoruz ;)
Yapar mıyım? Yapmam ama izlemesi çok zevkliydi.

Ben ve pamuk şekeri sevgim :) Gördüğünüz gibi fazla kilolarım beni patatesten uzak tutabiliyorken pamuk şekeri görünce çaresiz kaldılar :)
Resimler haricinde Amasra'nın ahşap el işçiliğiyle ünlü bir kasaba olduğunu belirtmek istiyorum. Bin bir çeşit tahta kaşıklar nihaleler, kaseler, ceviz kıracakları, yüzlerce ahşap ürün sizleri bekliyor. Aldıklarımı da bir gün fotoğraflayıp koyacağım. Onlardan da o zaman bahsedelim istedim. Amasra'ya gidip de onlardan almadan döneni dövüyorlarmış yani ;)
Amasra'yla ilgili diğer yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.