Cer Modern'den 4 Sergi

Bugünlerde Cer Modern'e gidecek Ankaralılar dört sergi birden gezebilecekler. MUNCH | WARHOL , Humbultd Forumu, Buraya Bakarlar ve Eye Wonder. Benim gidiş amacım MUNCH | WARHOL ve Eye Wonder'dı fakat diğerlerini de görmüş oldum böylece. Tam 15 TL , öğrenci 10 TL karşılığında bu dört sergiyi de gezebilirsiniz.
 Eye Wonder'la başlayalım. Öncelikle 20 Ocak'a kadar bu güzel fotoğrafları gidip görebilirsiniz. Eye Wonder'da Bank of America'nın kadın fotoğraf sanatçılarının eserlerinden derlediği, kadınların farklı bakış açılarıyla çektiği birbirinden güzel fotoğrafları görme şansını yakalayacaksınız.




Yukarıdaki kareyi özellikle paylaşmak istiyorum. Bu güzel kuğuların tavuklu olanını babaannem de yapmış yıllar önce. Özenle saklıyorum.
 Humboltd Forumu'ndan bahsetmem gerekirse bana hiçbir şey ifade etmediğini itiraf etmeliyim. Okuma yazma bilmeyen çocuklar gibi resimlere baktım geçtim. Eve gelip siteye baktığımda ise bunun bir dünya kültürleri projesi olduğunu, Berlin müzeler bölgesinin tam ortasında yer alan tarihi alanın, birleşik Almanya'nın sembolik bir göstergesi olarak yeniden inşa edilecek olan bir müzeyle işlevsellik kazanmasını içermekteymiş. 15 Ocak'a kadar sergiyi gezebilirsiniz.

 İşte asıl gidiş amacım :) Doya doya izleyin resimleri. Her biri farklı teknikler uygulanarak yapılmış. Yirmi yedi seçkiden oluşan sergide, Munch’ün yüzyılın başlarında ürettiği dört taşbaskı serisi olan Çığlık, Broş, Madonna, Eva Mudocci ve İskelet Kol adlı dört motifinin baskılarının yakından incelenmesi ve 1984 yılında Warhol tarafından çok özel tekniklerle yaratılan pano baskı serilerinin yeniden formülasyonu sunulmaktadır. (Siteden alıntı yapılmıştır.) 5 Ocak'a kadar gidip görebilirsiniz.




"Buraya Bakarlar" için enteresan bir sergiydi demekten ileri gidemeyeceğim :) Gidip görmeniz lazım. Sergi 16 Aralık'a kadar Cer Modern'de.

Sergilerle ilgili daha detaylı bilgi almak ve yeni gelecek sergileri takip edebilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.