Kahvaltılar İçin Muffin Tarifi

Zeytinli ve Kekikli Muffin
Canım arkadaşlarımdan birine kahvaltıya davetliydim ve eli boş gitmek istemedim. Yıllardır her yerden toplayıp toplayıp yazdığım tariflerden birini denemek suretiyle; üzerinde kısmi değişiklikler yaparak sizlerin de beğenisine sunuyorum:)

* 300gr un
* 15 gr kabartma tozu
* 1 tutam karabiber - 1 tutam tuz
* 250 ml süt
* 1 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 80 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 60 gr siyah zeytin (çekirdeklerin çıkarılıp, doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Un ve kabartma tozunu karıştırarak derin bir karıştırma kabına eleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip bir havuz oluşturun. Ortaya süt, yumurta, zeytinyağı, peynir, zeytin ve kekiği ilave edin; tümünü karıştırın. Karışım biraz cıvık olacağından spatula ile de karıştırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Kürdan batırma yöntemiyle piştiklerine emin olduktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. (Kürdanı soktuğunuzda eğer kürdan temiz-kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.)
Ben silikon kalıplarda yaptığımdan ihtiyaç duymadım ancak farklı muffin kaplarında yapacak olursanız; kapları yağlamayı ve unlamayı unutmayın. Aynı tarifi kaşar peyniri yerine beyaz peynirle de uygulayabileceğinizi düşünüyorum. Ben de bir daha ki sefere o şekilde deneyeceğim. Yapan olursa haber versin. Keyifle yersiniz umarım. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.