Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi

Nilgün Belgün'ü sevmeyen, oyunculuğunu beğenmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ben onun hayat enerjisine, her zaman gülümsemesine, hoş olmayan şeyler yaşadığında "Amaaaan boşver, bir daha mı gelicez dünyaya!" tavırlarına hayranım. Bu oyununu izledim daha da sevdim :)

Bu, temposu hiç bitmeyen gösteride kendisini, hayatını, yaşadıklarını anlatıyor Nilgün Belgün. Dün gece instagramda'da söylemiştim bu renkli insanın hayatında ne anılar vardır bir düşünün diye. Şimdi bir de şu açıdan bakmaya başladım; bu renkli kişilik nasıl oluşmuş? 
Büyükada'da tam bir kültür mozaiği içerisinde büyüyünce insan böyle oluyor işte diye anlatıyor zaten. Babaannesi Rummuş. Dedesine aşık olunca dinini değiştirmiş. Anneannesi deseniz ilk aşkını hiç unutamamış. Onu hep şarkılarında yaşatmış. Kendisi de kocası istedi diye bir süre mesleğini bırakmış. Biz aşk kadınlarıyız ailecek diyor.
4 kere evlenmesinin nedenini esprili bir şekilde annesinin Türkiye'nin ilk nikah memuresi olmasına dayandırsa da her birini anlatırken onlara nasıl delicesine aşık olduğunu her seferinde tekrarlıyor.  
Her anının ardından anlattıklarına yakışır şekilde bir şarkıyla bizleri iyice coşturdu dün gece. Gülerken yaş geldi gözlerimden. Son kocasına oldukça sinirlenmiş ve eve dönerken kendisine oldukça söylenmiş olsam da bu başıma gelenler hep aşk yüzünden dedi yine. Ve hayatta yaşadıklarım, bana yaşattıklarınız iyi ki yaşamışım iyi ki yaşatmışsınız, ben bunları yaşayarak ben oldum dedi. Aslında ne kadar da güzel söyledi.
Şu kısacık dünyada ne gerek var kafayı her şeye takmaya?
Bu güzel gece için, anılarını bizlere bu şekilde anlattığı için ve taa lise çağlarında "Anne ben oyuncu olmak istiyorum." dediği için kendisine teşekkür ediyorum. Hep sahnelerde ol Nilgün Belgün.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.