Seramik Hamurundan Magnet Yapalım

Beni takip edenler bilir bu kadar uzun zaman post yazmadan durmam ama çok ama çok yoğun ve bir de üstüne yorgundum. Bu yoğunluk ve yorgunluğun sebeplerini önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içerisinde yazacağım postlarda görebileceksiniz. Şimdi ise "her işe el atan Sinem" olarak magnet yapımına da başladığımı söylemeliyim :)

Çocuğum ne işin var magnet yapımıyla falan? Zamanın mı çok senin? diyenler için şöyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum, her şeyi 1 senedir üyesi olduğum Kitap Ağacı için yaptım ;) Taa mayıs ayında yine Kitap Ağacı üyelerinden Yasemin'le ekim ayı organizasyonunu yapmaya gönüllü olmuştuk. Ekim ayının Kitap Ağacı'nın 1. yıl dönümüne de gelmesi sebebiyle büyük bir organizasyon yapmak istedik ve çıktık yola. Gelen misafirlerimize o günü hep hatırlatacak hediyeler vermek istiyorduk ve işte onlardan biri de bu magnetlerdi. Genelde 40-50 kişilik olan buluşmalarımız bu kez 100 kişi civarlarında görününce aldı Sinem'i bir telaş ama neyse ki altından kalktım :)
İnternette rastladığım bir seramik hamuru tarifini deneyerek başladım işe ve sonuçtan memnun kalınca başladım boş kaldıkça hamur yoğurmaya. Kitap Ağacı logosunun şablonunu çıkarıp hamuru ona göre kestim. Ardından guaj boya ile boyadım. Boyalar kuruduktan sonra ise silikon tabancası ile mıknatısları yapıştırdım. Böyle anlatınca ne kadar da kolaymış :) Aslında tek zor yanı hamurları logo şeklinde kesmekteydi. Saatlerimi harcadığımı itiraf etmeliyim. Denemek isteyenler için kullandığım seramik hamurunun tarifi;
1 bardak beyaz tutkal
1 bardak un
Bir kaç damla sıvı yağ
1 fincan buğday nişastası
Buğday nişastası haricindeki malzemeleri güzelce bir hamur haline getirirken nişastayı yoğurma esnasında tezgaha serperek hamura karışmasını sağlıyoruz. Tarifte bu özellikle belirtilmiş. Sizler de dikkat edin. Kullanım esnasında da hamurunuzun gevşediğini hissettiğinizde içerisine bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Gevşemeye meyilli bir hamur çünkü. (Seramik hamuru tarifinin alındığı yer için tık tık ) Hamuru hazırladıktan sonrası ise hayal gücünüze kalmış elbette. Haydi herkes seramik hamuru hazırlamaya :)



6 yorum:

  1. Bunlar çok cici olmuş ne kadar da güzel birer hediye olmuş emeğine sağlık,
    seramik hamuru tarifini aldım ve hop kaçtım:)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Telefondan upuzun bir yorum yazmıştım ama gitmedi sanıyorum :)
    Tam bir akrep yaratıcılığı ve vericiliği. - özgünlüğü ve farkı:)- Bunları yapabilmek için nasıl bir enerji harcadın nasıl zorlandın tahmin edemiyorum. Ellerine sağlık Sinem. Bence hangi işe el atsan bir fark ortaya koyarsın. Harikasın...
    (Ohh iyi ki ilk yorumum gitmemiş bu daha güzel olduu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ciddi zorlandım ama başardım ya o bana iyi geldi. Eğer başarısızlıkla sonuçlansaydı ciddi bozulabilirdim ;)

      Sil
  3. bravo sinem, ben de küçükken kuzenime yardım ederdim kendi çapımda çok zevkli bir uğraş :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :) Tekrarı olur mu bilmem ama evet ortaya güzel şeyler çıktı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.