Minik Sanatçıların Malzemesi: Oyun Hamurları


Minik Sanatçıların Malzemesi: Oyun Hamurları
“Her çocuk bir sanatçıdır, sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabileceğimizdir.” demiş Picasso. Çocukların hesapsız ve renkli dünyaları, yaratıcı oyunları tıpkı sanatçıların tavırlarına ve yarattıkları eserlere benzer. Sanatçıların da çocuk ruhlu olması tesadüf değil. Minik sanatçıların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ise oyun hamuru ile mümkündür. Hamur oyunları çok eski yıllardan beri çocuk oyunları arasında yer alır. Oyun hamuru oyunuyla çocuklar çevrelerinde gördükleri nesneleri tanıyarak onları şekillendirmeye çalışırlar ve kendi hayal kahramanlarını yaratma fırsatı bulurlar.


Ebeveynlerin çocuklarını tanımalarını sağlayan bir oyuncak
Çocukların oyuncak hamurlarıyla yaptığı şekiller onların iç dünyalarını da yansıtır. Seçtikleri renkler, parçaları ne şekilde bir araya getirdikleri, gördükleri nesneyi, yani aslında dünyayı nasıl yansıttıkları, yaptıkları oyun hamuru şekillerinde görülebilir. Tıpkı çocuk resimleri gibi oyun hamurları da çocukların yaratıcılıkları kadar ihtiyaç duydukları şeylerin de birer göstergesidir. Çocuğunuzun oyun hamuru oynarken hep aynı şekilleri yapması onun bir şeyleri kendi diliyle ifade etme çabası olabilir. Pedagoglar da bu yüzden çocuklarla yaptığı görüşmelerde oyun hamurlarını kullanarak, çocukların iç dünyalarını çözmeye çalışırlar.
Çocukların renkleri ve şekilleri kavrama, parça-bütün ilişkisini çözme gibi zihinsel becerileriyle kas koordinasyonu gibi fiziksel becerilerini geliştiren oyun hamurları, onların kendilerini ifade etme araçları olarak da sağlıklı birer oyuncak olarak düşünülmelidir. Bunların yanında ebeveynlerin çocuklarıyla beraber oyun hamuru oynaması çocuklarıyla olan iletişimlerini de güçlendirmektedir. Unutmayın; ebeveyn olmak demek sadece nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini öğretmek demek değildir. Birlikte eğlenceli ve verimli zamanlar geçirmek her ebeveynin görevidir.
Oyun hamuru seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Çocuklara oyuncak seçerken hem zihinsel yetilerini hem de sağlıklarını düşünmek gerekir. Play-Doh oyun hamurları ise buğday unu içerdiğinden tamamen sağlıklıdır. Kolay şekil alan, dökülüp parçalanmayan Play-Doh oyun hamurları farklı renkleri ve kalıpları ile eğlenceyi sağlıkla buluşturur.  Play-Doh 50 yılı aşkın süredir kaliteli malzemelerle ürettiği oyun hamurlarıyla çocuklara eğlenceli bir dünya sunmaktadır. Oyun hamuru dendiğinde akla ilk gelen marka olan Play-Doh, dünyanın dört bir yanındaki çocukların aynı kalitede ve çeşitlilikte oyun hamurlarıyla oynamasını sağlamaktadır. Kısacası oyun hamuru, Play-Doh markası ile en üst kalitesine ulaşmıştır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.