Kitap Hırsızı - Marcus Zusak

Markus Zusak'tan Kitap Hırsızı önce filmini izleyip ardından kitabını keşfettiğim kitaplardan benim için. Daha küçücükken kaldırması zor anlar yaşayan Liesel'ın hayatına öylesine üzülmüş ama olanları öyle heyecanla izlemiştim ki favori filmlerim arasına girmişti. Kitabının olduğunu öğrendiğimde onunla geçirebileceğim daha uzun zamanlarım olduğunu fark edip çok sevinmiştim.

Savaştan kaçan Liesel, kardeşi ve annesi maalesef yolda hüzünlü bir durum yaşar ve Liesel'ın kardeşi ölür. Gittikleri yer Liesel'ın yaşayacağı yerdir. Kardeşiyle birlikte yaşayacağı yeni ailede artık tek başına kalmak zorunda kalmıştır. Yeni bir anne ve babayla birlikte, kardeşini kaybetmenn acısını yıllarca unutamadan günler geçmeye başlar. Başlarda annesinin gelip onu geri alacağını umsa da bir süre sonra bu umudunu da yitirir. Hayata tutunmasını sağlayan şeylerden biri üvey babası Hans Hubermann ve kardeşini kaybettiği dönemde çaldığı bir kitaptır.
Günler geçerken evde yaşananlar, mahallede edindiği arkadaşlar ve evlerinde gizlice kalmak zorunda kalan Yahudi bir genç sayesinde günleri macera dolu geçmektedir. Buna bir de üvey annesinin çamaşır işlerini yaptığı evin kütüphanesindeki kitaplar eklenir. Liesel o kocaman kütüphaneye tabii ki kayıtsız kalamaz.
Nazi Almanyası döneminde geçen Kitap Hırsızı, bir ülkenin savaş yüzünden yaşadıklarını gözler önüne sererken, halkın bu olanlarla nasıl başa çıkmaya çalıştığını da Liesel'ın gözlerinden anlatıyor. Korku, nefret, açlık, sefalet ve tüm bu kötü durumlar içerisinden filizlenebilen mutluluklar. Herkesin severek okuyacağını düşündüğüm Kitap Hırsızı için keyifli okumalar dilerim :)

6 yorum:

  1. filmini kitabından önce keşfedip izlediğim için kitabını okumayı düşünmüyorum, filmi çok güzeldi eminin kitabı çok daha güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de öyle yapmıştım ama bilirsin kitaplar hep daha güzeldir ;) Bunda da öyle.

      Sil
  2. Ben bu kitabı ve filmi çok merak ediyordum.Sanırım önce kitabı okuyup sonra da filmi seyretmeliyim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sıram tersi oldu ama ikisinden de büyük keyif aldım. İkisinden de büyük keyif alırsın umarım. Sevgiler.

      Sil
  3. Bitirmişsin ve bloga koymussun tebrik ederim ve cok guzel yorumlamıssın ben daha bitirmedim-/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitireli çok oldu ama bu ara tembellikten muzdaribim :)) Ancak koyabildim. Sen de bitirirsin yakında ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.