Kavgam Cilt 1 - Karl Ove Knausgaard

Uzuuun ayrılık günlerimde kendime kattıklarımı anlatmaya geldi sıra ve daha koltuğa oturur oturmaz başladım Kavgam'ı okumaya. Eğer bir kitap kurduysanız Kavgam'ı duymamış olmanız pek olası değil ancak yine de kısaca bahsedelim istedim. Kavgam; yazarı Karl Ove Knausgaard'ın kendi yaşam öyküsünü konu alıyor ve yazar hiçbir şeyi atlamadan, hayatının en ince detaylarına girerek anlatmış her şeyi. Durup düşündüğümüzde kendi hayatlarımızı yazsak belki de kimsenin öğrenmesini istemeyeceğimiz onlarca an çıkar ortaya fakat Karl Ove Knausgaard tüm bunları arka plana itmiş ve kendi hayatına dışarıdan bakmayı başarmış. Her şeyi, o günlere dair tüm duygularını bütün samimiyetiyle aktarmış okurlara. Hatta öyle samimi davranmış ki kitabı okuyan karısı boşanma istemiyle mahkemeye başvurmuş.


Okurken kendi hayatlarınızdan çok tanıdık duygular, anlar sarıp sarmalayacak sizi ve Karl Ove Knausgaard'ın cesaretine hayran olmadan edemeyeceksiniz. Bunları siz de yaşadınız ancak milyonlarca insanın okuyacağı şekilde yazma cesaretini bir tek o gösterdi.

Yaklaşık 500 sayfalık bu kitap KArl Ove Knausgaard'ın hayatının sadece bir bölümü. Norveç'te yayınlanan 6 cildin her birinin dilimize çevrileceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Kendi hayatına böylesine objektif bakabilen bir adamın yazdıkları eminim ki benim kadar sizlerin de ilgisini çekecektir.

Kavgam'ı dilimize kazandıran Monokl Edebiyat bu kitaba öylesine güvenmiş ki onun için bir de site hazırlamış. Kitap için yapılan onlarca eleştiriyi gördüğünüzde siz de gözlerinize inanamayabilirsiniz. Diğer ciltler için insanı oldukça meraklandırıyor. Kavgam'ın sitesi için tık tık

Yorumlarınızı bekliyorum bakalım siz de benim kadar etkilendiniz mi?

2 yorum:

  1. benimde okuma listemde olan bir kitap , merak ediyordum zaten ...sizin bu yorumunuzu okuyunca daha da meraklandım... sevgiler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.