Emin Alper'e Venedik Film Festivali'nden Ödül

Dünyanın en eski film festivali Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan Emin Alper Jüri Özel Ödülü'nü aldı. İkinci uzun metrajlı film çalışması olan Abluka ile bu başarıyı yakalayan Emin Alper'i kutlamamak mümkün mü? 

Festival filmlerine mikrop muamelesi yapan zihinlerin bir an önce aydınlanması, en azından uluslararası platformlarda ödül alan bu özel filmleri izlemeleri dileklerimle diyorum.
Diğer güzel ödül haberleri Engin Akyürek ve Damla Sönmez'den geldi. Sanat alanında daha nice ödüllere Türkiyem. Sanatla barış çok yakın.
Emin Alper, tören sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Bu filmin Türkiye'deki problemleri vurgulamaya yardımcı olmasını umuyorum. Bu filmi çektiğimizde Türkiye'de çok daha sakin bir atmosfer vardı. Ama maalesef bize Venedik'ten davet geldikten sonra ise ateşkes sona erdi ve kendimizi filmdekine çok benzer bir durumda bulduk. Dilerim bu film, Türkiye'de barışçıl ve demokratik bir ortama katkıda bulunur" dedi. 

Venedik Film Festivali Jüri Özel Ödülü'nü alan Abluka'dan bir tanıtım.


2 yorum:

  1. Abluka çok ses getiren yerli filmlerden, gerçekten çok merak ediyorum :) Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde de yerini alacak, bu kadar övgülerden sonra izlememek olmaz herhalde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz filmlere ülkemizde gereken önem verilmiyor maalesef. Hoş neye değer veriliyor ki? Tabii ki küçük bir azınlık olarak izleyeceğiz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.