Shantaram - Gregory David Roberts

Kitap tanıtımında bu fotoğrafın işi ne demeyin sakın. Sizlere Hint filmlerine özgü bir figürle Shantaram'ı tanıtmak istedim ;) Kitap çok görünmese de konuya çok uygun bir konsept oldu bence :)  Gregory David Roberts tarafından kaleme alınmış olan Shantaram sizi yolculuktan yolculuğa sürükleyecek ve adeta Hindistan sokaklarında gezindiğinizi hissedeceksiniz.

Bir nevi bir otobiyografi olarak değerlendirebileceğim Shantaram, Gregory David Roberts'ın akıl almaz hayatına ışık tutuyor. Hayat hikayesi denilince olağan şeylerden bahsettiğimi zannetmeyin. Bu Avustralya'daki bir hapishaneden kaçışla başlayan ve Hindistan'da yıllar boyu süren bir hikaye. İnsan bir şeylerden kaçmaya başlayınca kendisini olapan bir hayattan ziyade tam bir karmaşa içerisinde bulabiliyor ve ne kaybederim ki fikri meydana çıkıyor. Böylece Gregory David Roberts'ın kaleminden öyle bir hikaye çıkıyor ki ortaya pişmanlıklar, kader inancı, hayal kırıklıkları ve affetmenin önemine dair yüzlerce sayfa sizleri bekliyor. 
Sahneler ve karakterler öyle güzel anlatılıyor ki gözlerinizi kapatıp kendinizi o sahne içerisinde bulmanız an meselesi. Hindistan'ın belki de hiç göremeyeceğiniz bir yüzü anlatılırken orada yaşayan insan çeşitliliği de sizi şaşırtıyor. Kimi zaman bu kadarı da olmaz artık derken diğer yandan sonra ne olacak ki acaba diyerek okuyorsunuz kitabı ve bitmeyecekmiş gibi duran Shantaram birdenbire sizi bir boşlukta bırakarak bitiveriyor.
Okunması gereken kitaplar listenizde mutlaka bulunması gereken Shantaram'ı sakın okumadan geçmeyin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.