Tanrı ile Sohbet 1 - Neale Donald Walsch

Tanrı ile sohbet kitap tanıtımı
Tanrı ile her birimiz kendi içimizde sohbet ederiz aslında. Onunla iletişim kurabilmek, sorularımızı cevapladığını hayal etmek ve bize doğruları, saf doğruları ilk ağızdan anlatacak olan O'na ulaşabilmek hepimizin hayalidir. Tanrı ile Sohbet de aslında bunun çok da imkansız olmadığını açıklıyor bize. Çünkü bizler onun özene bezene yarattığı varlıklarız. Bizimle neden konuşmasın, neden bize yardımcı olmasın ki?

Hayat, inanışlarımız, dinler ya da inanmayı reddettiğimiz her şey yaşam dediğimiz çizgide aklımızı öylesine karıştırır ki en sonunda dayanamaz "Ne oluyor bu hayatta? Benden ne istiyor? Neden beni böylesine zorluyor?" diye isyan etmeye başlarız. Çevremizdeki her şey doğru ya da yanlış olarak etiketlenmiş, bir şeyi yaparsak cennete diğerini yaparsak cehenneme gideceğimiz söylenmiş, birileri hep mutsuz ya da fakirken diğerleri hep mutlu ve zengin olarak yaşayagelmiştir. Peki hiç düşündünüz mü Tanrı kendi elleriyle yarattığı bizleri neden cezalandırmak istesin? Neden bizlere seçenekler sunsun? Ve neden kimimizin mutlu olmasına izin verirken diğerlerini dipsiz bir mutsuzluğa sürüklesin?
Evrendeki sistem nasıl ilerliyor ve biz bu sistem içerisinde neredeyiz? Gerçekte Tanrı'yı anlamaya çalışıyor muyuz yoksa bize öğretilenlerle yetinip gözlerimizi kapatıp onları mı uyguluyoruz? Gerçekten mutlu muyuz? Ve bu yaşamda amaç edindiğimiz şeylere erişebildik mi? 
Çok soru sordum değil mi? İşte bu sorular kendimi tanımaya başladığımdan beri aklımda dönüp duran ilginç sorulardı. Ve gelen "Oku!..." söylemine uymaya karar verdim. Elbette okuyordum ama bu kez sorularımın cevaplarını bulabileceğim kaynaklara yöneldim. Bunlardan biri de Neale Donald Walsch tarafından kaleme alınan Tanrı ile Sohbet 1 oldu. 
Eğer aklınızda benimki gibi dönüp duran sorularınız varsa size önerebileceğim onlarca kitaptan biri de Tanrı ile Sohbet olacak. Tüm algılarınızı açın, ön yargılarınızdan kurtulun ve mantığınızı devreye sokun bakın bakalım evren size neler söyleyecek. Keyifli okumalar dilerim.

Kitap ağacı Tanrı ile Sohbet'i okuyor.
Kitap Ağacı Kişisel Gelişim Kulübü aylık okumalarına son hız devam ediyor. Aralık ve Ocak ayı kitaplarımızı da şimdiden belirledik. Sizler de kitaplarınızı hazır edin ve bize katılın. Bizi yukarıdaki fotoğraftaki Gülsüm arkadaşımızın hesabından takip edebilirsiniz. Sevgiyle kalın.

14 yorum:

  1. Tanrı ile sohbet değişik bir kitaba benziyor aslında oldukça kitap okuyan biriyim ama kıtap bloglarında nedense hep okumadıgım kıtaplar denk geliyor ve anladım ki bende belirli konulara ve tarzlara sıkışıp kalmışım : ) teşekkürler sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı dertten muztaripim :) Maalesef hiçbir zaman istediklerimizin hepsini okuyamayacağız ama ne kadar çoğundan haberdar olursak o kadar iyi sanırım. Eğer bazı arayışlar içindeysen ve hayata dair soruların varsa okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  2. Harika, ben de okuyacağım hemen.
    Tanrılar Okulu ile çok ama çok farklı bir ilişkim var, sen de okuyacaksan sanırım 11. kez elime alacağım o sayfaları sapsarı kitabı :)))
    Dinle Küçük Adam'ı okumuştum, İzmir'de keşke getirseymişim. Çok etkilenmiştim.
    İyi ki yazıyorsun Sinem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Tanrılar Okulu ile ilk deneyimim olacak. Oldukça zor okunuyormuş öyle söylediler ama bakalım. Hep birlikte okununca daha iyi ilerliyor sanki. Sen de bizimle birlikte oku o halde :) Sevindim buna. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. çok ilginç bir konusu var. sanırım yaşama dair farklı bir bakış açısı sunup, yer yer insanın aklına gelen sualleri ele almış. bir zamanlar uğrak edip "neden" yahut "acaba" diye düşündüğü pek çok hususu kaleme almışa benziyor. bir vakitler oldukça düşünürdüm, seyrettiğim fantastik filmlerden, dizi yada kitaplardan bazen de tek aklıma geldiği için hayatın akışından ötürü. zihnimde acabalar uğrak edip dururdu. konusu beni bağladı doğrusu, listeme aldım.^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim:) "Acaba"larına cevap olması dileğiyle sevgiler..

      Sil
  4. "Ne olursa olsun Tanrının daima bir planı vardır. Sanırım hala o planın ne olduğunu anlamaya çalışıyorum." (An American Crime / Bir Amerikan Suçu)

    Konu bu çekti, okumak isterim. Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Umarım size de tatmin edici cevaplar verecektir.

      Sil
    2. İlginç bir konusu varmış. Okumak isterim ben de, yazı için teşekkürler.

      Sil
    3. Umarım severek okursun :) Rica ederim

      Sil
  5. Aklımızda inancimizla ilgili sorular varsa aynı inancı paylaştığımız doğru yazarları okumak da fayda var. Hayatımızdaki her olumsuzluk bizi olgunlaştırır. Bizden yukaridakilere bakmak bizi mutsuz eder. Bakış açısı bizi biz yapar. Vardır herseyde bir hayır derim ben ve rahatlarim. Kitabın içeriği güzelmiş. .

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    yaklaşık on sene önce okumuş ve kitaba hayran kalmıştım. Neden demiştim bizim ülkemizden de böyle güzel, yüreğe hitaben kitaplar yazılmıyor diye..
    Özellikle " savaşlar neden var?" sorusuna verilen yanıt derinden etkilemişti beni ve kitabın dört tanesi de aklımdadır.
    Keyifli okumalar, iyi geceler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de içimde özellikle birkaç soruya verilen cevap inanılmaz yer etti. Ülkemizden çıkması eskiden çok zordu günümüzde yeni yeni belki çıkıyor ama din bizler için tabu olmaya devam ettikçe maalesef insanlar böyle kitaplar yazmaktan da çekineceklerdir. Yine de böyle yavaş yavaş bunu tabu olmaktan çıkarabileceğimizi umuyorum. Sevgiler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.