2016 Makyaj Trendleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Cumartesi günü Beauty Park Oran'ın davetiyle çok güzel ve bilgi dolu bir etkinliğe katıldık. Konusunun uzmanı makyörümüz bizlere makyaj yaparken unutmamamız gereken püf noktalarını ve makyajın genel kurallarını anlattı. 2016 için de meraklılarına detaylı bilgiler verdi. Not defterleri ve kalemler hazırsa anlatmaya başlıyorum.

2016'da en trend göz makyajı Smokey Eyes olarak isimlendirilen ıslak makyaj uygulamasıymış. Her birimizin uygun göze iyi yapılmış bir "smokey eyes" uygulamasına hayran olduğumuzu biliyorum. Bu sene de bu uygulama en trend uygulama olacakmış fakat uzman makyörümüzün özellikle belirttiği; eğer bu uygulama uygun gözlere yapılmazsa ortaya çirkin bir görüntü çıkacağıydı. 
2016'da trend olacak bir diğer akım ise no make-up / gizli makyaj. Tüm dünya her alanda doğallığa doğru yürürken makyaj sektörü de buna kayıtsız kalamazdı değil mi? Gideceğiniz ortama göre yapacağınız makyaj ne kadar doğal görünüyorsa o kadar trendsiniz demektir. Doğal görünümünüze eşlik edecek en güzel ve trend tonların şeftali ve somon olduğunu da söylemeliyim. 
2016 trendleri için tüm bilgilerin ışığında son noktayı şöyle koyduk;
Eğer makyajınız doğalsa ve inceyse en güzel makyaj odur.

Bir resmi ya da fotoğrafı öne çıkaranın çerçeve olduğunu bildiğiniz gibi makyajınızı ve yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkaranın da kaşlarınız olduğunu unutmamalısınız. Çekilen her kaş kılının ancak 8 ay sonra yerine gelebildiğini de aklınızda bulundurun. 
*Eğer kaşınız olması gerekenden kısaysa gözleriniz şiş görünür,
*Eğer kaşınız olması gerekenden uzunsa gözleriniz yorgun görünür.
Uygun uzunluğu bir cetvel yardımıyla yukarıdaki fotoğrafa göre belirleyebilir ve kaşlarınızı uygun uzunluğa getirebilirsiniz. 

Dünya her sektörde doğallığa doğru yürüyorsa makyajımız da bu trende ayak uydurmalı peki fondöten uygulamalarımızı nasıl yapmalıyız. İlk kural; bütün yüzünüze uygulayacağınız fondöten miktarı bir nohut tanesi büyüklüğünü geçmemeli ve uygulamayı en güzel uygulayıcı olan parmaklarımızla yapmalıyız. Fırçalar ya da diğer uygulayıcılar hem ürünü emeceğinden daha fazla ürün kullanmak zorunda kalırız hem de parmakla uygulama yaptığımızda en iyi sonucu alırız.
Fondöteni alırken altındaki numaralara dikkat etmeli, tenimize uyan tonu yakalamalıyız. Bunu bir kere tutturduğumuzda artık bu numaralarla işimiz çok kolaylaşacaktır.
Aşırı fondöten veya pudra kullanımında yüzümüz maske gibi görünecek ve gün içerisinde yüzümüzde kıpkırmızı olacaktır.

Allık sürerken ilk dikkat edilmesi gereken hangi renk allık kullanacağınız olmalı. Pembe ruj sürüp, şeftali tonlarında bir allıkla makyajınızı yapmamalısınız. Tüm renkler uyum içinde olmalı ve doğal görünmeli. Allığı yüzümüze uygularken iki parmak kuralı geçerli;
*İşaret ve orta parmağımızı burun deliğimizin yanına koyuyor ve allık fırçasının o bölgeye ulaşmasını engelliyoruz. 
*Yüzümüzü daha canlı ve taze göstermek istiyorsak allık fırçası yüzümüzde üçgen şeklinde hareket etmeli. En hafif dokunuşlarla kulağımızın üst hizasından hafif aşağıya ve sonra kulak memesine doğru ve sonra başladığımız yere geri dönüş. Bu hareketle yüzümüzün daha dar görünmesini sağlarız.

Uzman makyörümüzün üstüne basa basa söylediği birkaç ipucunda sıra;
* Rimel seçiminde dikkat etmemiz gereken hangi fırçanın bize daha uygun olduğu. Kirpiklerimize uygun fırçayı bulduğumuzda en dolgun ve en uzun kirpikler bizim olacak ;)
* Rimel uygulaması esnasında fırçayı çıkarırken flop gibi bir ses işitiyorsak o rimelin kaliteli olduğunu bilmeli ve asla fırçayı sıkça içeri sokup çıkarma işlemini yapmamalıyız. Bu hem fırçayı hem de içerideki sıvıyı bozmamıza neden olur.
*Tüm makyaj malzemeleri bir yana sadece bir mineralli pudra ve sponge ile harikalar yaratabiliriz (aklımızda olsun).
* Eyeliner uygulamasının sadece siyah renkle uygulanmamasını farklı renklerle daha güzel sonuçlar elde edebileceğimizi de unutmayalım.
* Sedefli ya da simli makyaj malzemelerinden uzak duralım. Günün her anı çektiğimiz fotoğraflarda bu parıltılı ürünler bizi kötü göstermiyor mu sizce de? 
*Gün içinde zaten yağlanacak ve parlayacak olan cildimize her zaman mat ürünleri uygulayalım.
*Takma kirpik kullanacaksak en iyi ve doğal görünüm için tek tek uygulananları tercih edelim. Hem eğer düşerlerse belli olmayacaklar hem de uygulaması çok daha kolay. Tek parça kirpiklerin tam yapışmadığını ve bazı gözlerde havada kalmış ek kirpikler gördüğümüzü unutmayalım ;)

2016 makyaj trendleri ışığında aldığımız genel makyaj uygulaması bilgileriyle artık daha doğal görünmemiz gerektiğini ve güzelliğin de bu yoldan geçtiğini biliyoruz. 
Beauty Park Oran'a ve uzman makyörümüze bu bilgilendirici etkinlik için teşekkür ederim.
Eğer makyaja çok ilgiliyseniz uzman makyörümüz Beauty Park Oran'da makyaj dersleri de vermektedir.

2 yorum:

  1. Aslında sadece bu yılın değil tüm zamanlar için geçerli yazlıkların. Ellerine sağlık, orada olamayanlar için de güzel bir yazı olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Genele göre konuştuk ya zaten daha çok böyle bir yazı çıktı ortaya.Benim için de rehber niteliğinde oldu ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.