Bir - Richard Bach


Kitap Ağacı Kişisel Gelişim kulübü ile bu ay iki kitap okuyacağımızdan söz etmiştim. İkinci kitabımız Richard Bach'tan Bir oldu. Richard Bach'ı Martı isimli kitabından tanıyor olabilirsiniz. Kendisi genellikle spiritüel konularda yazan, pilot olduğundan neredeyse her kitabında uçmaktan bahseden ve kitaplarında hayatına dair çokça bilgi bulunan bir yazardır. Bir ile de bizlere Leslie Perrish ile evli olduğu dönemde yaşadıklarından bahseder.

Paralel evrenler olduğuna inananlardansanız eğer Bir'de Richard ile Leslie paralel evrenlerde, sonsuz olasılığın bulunduğu hayatlarına bir seyahate çıkıyorlar. Seçimlerimizle yönlendirdiğimiz hayatlarımızda öyle farklı yollara ilerleme şansımız var ki Bir'i okurken bunun daha çok farkına varıyoruz. Geçmiş ya da geleceğin sadece zaman kavramları olduğunu ama aslında her şeyin anda gerçekleştiğini anlamak açısından da çok aydınlatıcı bir kitap olan Bir, aslında hepimizin "bir" olduğunu da çok güzel açıklıyor. 
Bu tarz kitaplara ve konulara ilgi duyanların çok severek ve akıcı bir şekilde okuyacağına inandığım Richard Bach'tan Bir'i okunan kitaplarım arasında görmek benim için bu yönde olumlu bir adım oldu.
Verdiğiniz her kararla önünüzdeki yol yeniden yapılanır ve siz içerisinde yaşarken bunun farkına bile varmazsınız. Oysa ki bu sonsuz olasılıklı, kararların yönlendirdiği yolları yukarıdan görmek aslında her şeyin cevabının tam da önümüzde olduğunu görmemizi sağlar. Keyifli okumalar dilerim.

8 yorum:

  1. Evet herkes gibi martıyı ben de okudum cok da güzeldi. Bunkitabın ise konusu cok ilgimi cekti Zaman'ın yaşamakla bir oldugunu söylüyor sımdı okuduğum kitap (momo) benzer önermelere yaklaşmışlar aslında ardışıl okunabilecek kitaplar. Size de iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de öyleymiş. Ben de Momo'yu yazayım bir kenara. Teşekkürler, keyifle okuyun :)

      Sil
  2. Yazında sakıncalı kelimeyi çok kullanmışsın. üçgen, daire falan deseydin::) Şaka ŞAKA .. Kitap okumak ne güzel değil mi. Bu kitabı okumadım ama belki bir gün okurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakıncalı kelime hangisi yahu? :)) Baktım baktım bulamadım. Kitap okumak ve yazarların hayal dünyalarına konuk olmak kadar güzel bir şey yok. Umarım bir gün okursun gerçekten de.

      Sil
  3. farkına bile varamamak düşüncenize mislice katılıyorum . richard bach kurtarma gelincikleri denizde ve martı'yı okumuştum ben de ama şuan Bir- için de şartlandım . teşekkürler : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Umarım en az benim kadar keyifle okursunuz :)

      Sil
  4. Martı kitabını çok severim, bu kitabını da merak ettim çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.