Hesaplaşma - Misconduct

Bilmem siz de benim gibi düşünür müsünüz ama bende son zamanlarda şöyle bir görüş oluştu. Bir yapım ne kadar çok ünlü isim barındırıyorsa hikayede o kadar sorun var demektir. Hesaplaşma - Misconduct da bu görüşümü kanıtlayan yapımlardan biri oldu benim için. 

"Hırs, ölümcül olabilir." başlığıyla bizlere sunulan Hesaplaşma - Misconduct Ben Cahill isimli işinde başarılı bir avukatın önüne çıkan fırsatlarla tırmanması gereken basamakları jet hızıyla çıkmak istemesini konu alıyor. Ben'in önüne çok büyük ve güçlü bir ilaç firmasının karıştığı yolsuzluklara dair bilgiler gelir ve Ben bunları çalışmakta olduğu hukuk firmasına sunar. Firma sahibi Charles bunun onun yönetebileceği gibi bir iş olmadığını söylemesiyle iyice hırslanan Ben ilaç firması sahibi Arthur Denning'i yakalayabilmek için elindeki her şeyi kullanır.

Her şeyi kolayca halledip kariyer basamaklarını hızlıca çıkacağını zanneden Ben kendisini hiç ummayacağı bir oyunun içinde bulur. Ona bilgileri veren eski sevgilisini ölü bulur, peşine kim olduğunu dahi bilmediği bir adam takılır ve zaten sorunlu olan evlilik hayatı iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

Filmin ikinci yarısında kimin, kimi, neden öldürdüğü flashbacklerle anlatılmaya çalışılsa da yerine oturmayan eksiklikler nedeniyle hiç de keyifli olduğunu söyleyemeyeceğim bir film deneyimi yaşadığımı belirtmeliyim. Ben'in karısı Charlotte karakterini oynayan Alice Eve'e neden rol verildiğini ise çok merak ediyorum. Suratında hiçbir mimiğe rastlanmayan bu oyuncu vermesi gereken hiçbir duyguyu bana yansıtamamakla kalmadı tutuk konuşmasıyla da beni filmden soğuttu.

Bunca anlatımın ardından boşuna zamanınızı harcamayın diyebileceğim bir filmle karşınızdayım. Bunun yerine keyifle kitap okuyun bence ;)

16 yorum:

  1. İzlesemmi izlemesemmi dediğim bir filmdi. Al Pacino cezbetmişti beni ilk başta... Sonradan yorumlarda genelde aynı şeyleri okudum...
    İzlemeyeceğim artık :) Yorumuna sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleme bence de vaktine yazık. Al Pacino'nun var olması filme hiçbir katkı sağlamıyor emin olabilirsin ;)

      Sil
  2. tespitinde çok haklısın demek ki , hiç bu açıdan düşünmemiştim. İnsan ister istemez bu oyuncuları görünce bir beklenti içine giriyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda Hollywood bu yola sıkça başvurur oldu. Mutlaka sen de rastlamışsındır. Senaryo yetersizliği yüzünden isim yapmış oyuncuları bir araya toplayıp gişe yapmaya çalışıyorlar ama bir çoğu hüsranla sonuçlanıyor.

      Sil
  3. İllaki bir film izlemek istesem. Kitap okumak yerine tembellik etmek istesem. Film olarak mutlaka önereceğiniz bir yapıt vardır. Eskiden işlerden dolayı zaman bulamıyorduk derken; şimdi torun torba sahibi, çetçi dede olduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okumakla film izlemek birbirinin yerini tutmaz bence ve tabii ki önerebileceğim onlarca yapıt var fakat zevklerinizi bilmem gerek. Belki menüden filmler sekmesine girerek zevkinize uygun olanları seçebilirsiniz. Çetçi dede olmak ne kadar güzel hem onlarla aynı çağı yaşayabiliyorsunuz belli ki :) Hoş geldiniz.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. :)) Okuyorum zaten ama önerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ilk defa bu kadar içten bir film tanıtımı gördüm :D açıkçası yazının ilk başlarını okuduğumda kesin güzeldir dedim taa ki sonunu okuyana kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sayfada seni her zaman içten anlatımlar bekliyor olacak ;)

      Sil
  6. Ben bu amcayı çok seviyorum :) Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  7. Oyuncu kadrosu insanı çekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de o yanılttı haklısın. Belki sen de izleyip kendi kararını vermelisin.

      Sil
  8. Bu yorum sayesinde bir filmi elemiş oldum :) Ama Hollywood son dönemlerde ünlüleri bir araya toplayıp klişe senaryolarla gişe yapmaya çalışıyor. Cehennem Meleklerinde Stallone, Mickey Rourke, Jet Li vs toplanıp fiyasko olmuşlardı. Sinema yorumlarına devam lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim seninle. İyi seçimler yapmalıyız ama kimi zaman yine oyunculara kanıp yanılabiliyoruz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.