Tanrılar Okulu Buluşması

Ocak ayı başlarında Kitap Ağacı Kişisel Gelişim kulübü ile birlikte okuduğumuz Tanrılar Okulu'na dair bir yazı yayınlamış, kitabı çok ama çok sevdiğimi, aklımda dönüp duran sorulara onunla cevap bulabildiğimi ve rehber kitaplarımdan biri olacağını söylemiştim. Birkaç hafta önce ise Tanrılar Okulu yolculuğumu bir adım daha ileri götürerek unutamayacağım günlerden birini yaşadım.

Kitabın yazarı Stefano D'Anna maalesef hayatını kaybetti, kendisiyle buluşma, kitabını kendisinden dinleme şansımız bu dünyada olmayacak elbette ama kitapla ilgili en detaylı bilgiyi alabileceğimiz aynı zamanda kitabın yayımcısı da olan Nehir Hanım'la tarihime not düşülecek bir gün geçirdik. Stafano D'Anna'yı yakından tanıyan ve uzun süre birlikte seyahat ederek, konferanslara, seminerlere onunla katılan Nehir Hanım sayesinde bakış açım daha da genişledi. Kitabı yeniden okuma kararı aldım. Bazı noktalarda nasıl da sığ düşündüğümü, bu kadar araştırıp okumama rağmen halen kısıtlı bir bakış açısına sahip olduğuma şahit oldum. Bu şekilde aydınlanabilmek bile benim için büyük bir adımdı.

Dünyaya zaman zaman gelen özel ruhlardan olduğunu düşünmüştüm Stefano D'Anna'nın ve Nehir Hanım'ın anlattıklarıyla daha da emin oldum. Bitmek bilmez hırsının içerisinde kaybolan insanoğlunun dünyayı getirdiği durumdan bizler kadar rahatsız olan Stefano D'Anna bizleri uyandırmaya, sarsmaya ve kendimize gelmemizi sağlamaya çalışmış tüm çalışmalarında. Bu sözlere kulak vermek, dinlemek ve elbette ki uygulamak artık bizlere kalmış. Ya uygulamaya döker ve kendimiz ve çevremizi en ideale yaklaştırırız ya da bu tam bir karmaşaya dönen dünyada savrulup giden herhangi biri olup çıkarız.

Geçen yazımda demiştim ki; Tanrılar Okulu'nu okumak için hazır olmak gerek. Şimdi de diyorum ki bir kere okuduğunuzda bir daha, bir daha, bir daha okumak isteyeceksiniz. Her seferinde size başka bir şey anlatacak, sizinle ilerleyecek ve belki de sizinle büyüyecek. Nehir Hanım bu kitabı "Yaşayan Kitap" olarak adlandıran okurlar olduğundan bahsetti. Bir kitap ancak böyle güzel bir isimle adlandırılabilir öyle değil mi?

Günümüze güzellik katan diğer konuğumuz ise Nefes Terapisti Gülay Şahin'di. Onunla ve yaptığı işle ilgili ise başka bir yazıda daha detaylı yazmak istiyorum. Tanrılar Okulu sizi çağırıyorsa onu sakın ertelemeyin. Alın elinize ve sizi içine alacak olan hikayeye bırakın kendinizi. Okurken, sorularınızın cevaplarını bulacak ve hayatı daha iyi anladığınızı fark edeceksiniz. Düşle...

18 yorum:

  1. Çok güzel bir gün olmuş :)) Tanrılar Okulu alınacaklar listemde var, gittikçe merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın :) Bir kişiye daha ulaşıp düşleyenlerin sayısını bir arttırmak nasıl güzel bir duygu. Oku mutlaka.

      Sil
  2. Kitaplığımda ne zaman elime bir kitap alsam bana göz kırpan harika kitap, tekrar okumak gerek gerçekten :)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim bu samimi, içten paylaşımlarınız için, Stefano D'Anna'ya minnetlerimi, sizlere sevgilerimi gönderiyorum... Etrafımızdaki dostlarımızın, ailemizin, çocukların, gençlerin kendini keşfetme ve gelecek nesle daha iyi bir dünya bırakmamız için hepimiz önce kendimizin sonra diğerlerine olan sorumluluğumuzu göstermeliyiz en samimi, en kaynağa yakın, en sade şekilde...Özümüze dair unuttuklarımızı hatırlatmak adına mükemmel bir kitap olan Tanrılar Okulu'nun tanımama sebep olduğu tüm okurlarına sevgilerimi gönderiyorum. Düşlemeye devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bizler için çok keyifli ve dolu dolu bir gün oldu. Hatırlamak ve düşlemek artık her birimizin sihirli kelimeleridir sanıyorum. Stefano D'Anna'ya ben de minnetlerimi gönderiyorum. Bir ışık oldu bizler için. Sevgiler...

      Sil
  4. Kitabi merak ettim arastiracagim.

    YanıtlaSil
  5. Ben de okuyup okumama arasında kararsız kalanlardandım.Yazıyı görünce okumaya karar verdim.Teşekkürler.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Hayatına anlam katacağına eminim. Sevgiler...

      Sil
  6. Selam.
    Bende okuyup yarım bırakanlardanım, sıkılmıştım. Birçok kişisel gelişim kitabının tekrarı gibi gelmişti. Ama inanın yazınızı okuduktan sonra doğru zaman geldiğinde tekrar okuma kararı verdim kendime.
    Teşekkürler, iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu habere nasıl sevindim anlatamam. Emin ol bu kitap kesinlikle bir kişisel gelişim kitabı değil. İçerisinde çok anlamlı ve önemli sözler barındıran, hazır olan herkesin okuması gereken bir kitap. Sevgiler :)

      Sil
  7. Yazınızda yeni temanızda gayet güzel olmuş başarılar.

    YanıtlaSil
  8. bu paylaşımı da gördükten sonra sanırım kitabı temin etmek farz oldu :) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle kitabın ismi ilgimi çekti. Zaten sayfanıza da tesadüfen uğramıştım ama kaldım;) Bazen içinizde aradığınızı karşınızda bulursunuz.İlk fırsatta edineceğim kitabı. Sevgiler,başarılar. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yoruma ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Kitabı çok severek okuyacağınıza ve kitabın hayatınıza eşlikçi olacağına eminim. Sevgiler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.