Kaliteli İçerik Üretimi

Biz bloggerlar için en önemli kademede olmakla birlikte tüm internet siteleri için de kaliteli içerik üretiminin önemine değinmek istiyorum bu yazımda. Beni bu yazıya iten çok fazla neden olmasının yanı sıra son günlerde karşılaştığım yalan yanlış haberler yapan siteler, konu bakımından kendini tekrarlamaya başlayan, bir günlük haline gelen ya da kendi haline terk edilmiş bloglar eleştiri oklarımın asıl hedefleri olacaklar.

Kaliteli içerik üreten yazarların bir yazıyı hazırlamak adına harcadıkları zamanı bunu yapmayan bir yazara anlatabilmek oldukça zor biliyorum ama en azından bu işe yeni adım atan, neyi nasıl yapmalıyım arayışında olan birçok insana da yol göstermek istiyorum. 
Kaliteli içerikten kastın ne diye soranlarınız vardır mutlaka, size "bence" kaliteli içerikten bahsedeyim. Kaliteli içerikler; konunun önceden belirlendiği, hakkında gerekli araştırmanın yapıldığı, bu araştırmaların güzel bir akışla derlendiği ve elbette imla ve dil bilgisi kurallarına uyulan içeriklerdir. Hatta bu yazınız için uygun görselleri hazırladıysanız o yazıdan güzeli yoktur benim gözümde.

Geniş kitlelere hitap edebileceğiniz yazılar hazırladığınızda sayfalarınıza gelen trafiğe siz bile şaşıracaksınız emin olabilirsiniz. Ülkemizde de artık iyi içerik üretebilen sayfaların büyük bir hızla yükseldiğini sanıyorum sizler de benim gibi görüyorsunuz. Ürettiği içerikleriyle hızla yükselen sitelerden birine http://www.neotempo.com/ sitesini örnek olarak verebilirim. Çok geniş bir kitleye hitap edebilecek farklı ve kaliteli içerikleri sizler de üretebilir ve internet dünyasındaki basamakları hızla tırmanabilirsiniz. Böylece internette araştırma yapan birçok insanın doğru bilgiye ulaşma şansı yükselirken hiç duymadığı konuları inceleme fırsatı da olacaktır.

Kaliteli içerik üretiminin sitelerinize getireceği trafiğin yanı sıra bir başka olasılık da çeşitli iş teklifleri alabilecek olmanızdır. Hızla büyüyen ve her gün yüzlerce site açılan internet dünyasında iyi yazı yazan insanların öne çıkacakları ve parıl parıl parlayacakları beklenilmeyen bir sonuç olmamalı. 
Hazırlayacağınız iyi içerikler size yepyeni, aklınıza bile gelmeyecek kapılar açacak. İşte bu nedenle kaliteli içerik oluşturmaya hemen şimdi başlayın.
Sevgiler...




14 yorum:

  1. Bence yazının kalitesini belirleyen iki şey var:
    1.Genel kurallar(yazım,noktalama,anlam,konuya hakimlik)
    2.Yazarın öznelliği(bakış açısı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız bu yazdıklarınıza sadık kalınabildiğinde ortaya güzel işler çıkıyor zaten.

      Sil
  2. reklam kokan hareketler bunlar hocam :DDDD

    http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1240539-sosyal-medyadan-urun-tanitana-vergi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bir gün o bahsedilen binli rakamlardan kazanırsam vergimi veririm elbette. O yüzden çok takılmayın bence böyle şeylere. Size de yazı teklifi geldiğinde ve yayınladığınızda aklınıza düşüveririm ;)

      Sil
    2. keşke gelse :) ama bana gelmez. bende şans yok. saygılar, iyi günler :D

      Sil
    3. Kaliteli yazılar yazar ve sabredersen gelecektir. Benim blog konusunda bu neredeyse dördüncü yılım. Saygılar benden :)

      Sil
  3. Kaliteli içerik üretebilme blogu yazanın kapasitesiyle de alakalı. Ama dediğiniz gibi bazı blog yazarları günlük gibi kullanıyorlar bloglarını. Kaliteli içerik üretenler sabırla va kaliteden şaşmadan devam etmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Kapasite çok önemli ardından sabır şartı geliyor çünkü çok uzun süre okunmuyor muyum acaba psikolojisine giriyor insan. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  4. İçerikte kalite çok önemli gerçekten. Ben herhangi bir konuda bir yazı yazmak isterken üzerinde günlerce kafa patlatabiliyorum. Yazacaksam iyi yazmalıyım diye düşünüyorum hep, yanlış bir bilgi olmamalı. İçine kendi bakış açımı da ekleyerek, kendimi ifade edebilmeliyim. Çok güzel bir konuya değişmişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Aynı şekilde düşünmemiz sevindirici.

      Sil
  5. Ben de bu söylediklerin konusunda elimden geleni yapıyorum. Bir de sürekli üzerine koymaya çalışmak, kendini geliştirmek çok önemli.
    Henüz fazla tecrübem yok tabi, tecrübe içeren bu tür yazıları okumak hem keyif veriyor hem de kaçırdığım noktaları görmemde yardımcı oluyor o anlamda.
    Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel sözlerin için ama bilmelisin ki yılların bloggerlarına taş çıkaracak kalitede yazılar yazıyorsun. Bu nedenle çoook daha yükseklere ulaşacağına eminim. Sevgiler :)

      Sil
  6. Yapilan isi sevmek, o konuyu iyi arastirmis ve gelebilecek sorulara yanit verecek durumda olmak okurlarla iletisim de benim için önemli noktalar. Kaliteli içerik konusunda yazdiklarina katiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Haklısın konuya öyle hakim olmalısın ki gelebilecek sorulara da rahatça yanıt verebilmelisin. Sevgiler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.