Orman Çocuğu - The Jungle Book

Eskilerin aynı isimli çizgi filmi günümüzde çok başarılı bir animasyon olarak karşımızda. Rudyard Kipling'in aynı isimli çocuk romanından uyarlanan filme fragmanına hayran kalıp gittim ve pişman olmadığımı da söylemeliyim.


Bir kurt sürüsünün içinde büyüyen Mowgli onlar gibi olabilmek için elinden geleni yapmaktadır. Onu bir mağarada bulan ve kurtlara teslim eden Bagheera, Mowgli'nin eğitimini de üstlenmiştir. Ormanda nasıl yaşaması gerektiğini, neleri yapıp neleri yapmaması gerektiğini ona hem anlatan hem de pratikte öğreten Bagheera aynı zamanda Mowgli'nin koruyucusu sıfatını da taşımaktadır.

Yaşadıkları bölge bir dönem yaşanan kuraklık yüzünden zor zamanlar geçirmeye başlar ve hayvanlar arasında böyle zamanlarda geçerli olan bir kural hayata geçer. Su az olduğundan su çevresinde avlanmak bütün hayvanlar için yasaklanmıştır. Tam da herkes su etrafında toplanmışken kimse tarafından sevilmeyen Shere Khan ortaya çıkar ve bu insanoğlunun burada ne işi olduğunu sorar. Ona göre insanlar kötüdür ve bu çocuğun da bir an önce burayı terk etmesi gerekmektedir. Aksi halde onu kendisi öldürecektir.

Bu kötü haberle kurtlar toplanırlar ve ne yapabileceklerini düşünmeye başlarlar ancak duruma noktayı Bagheera koyacaktır. Çocuğun artık insanlarla yaşaması gerekmektedir bu nedenle onu onların yanına götürecektir. Tahmin edersiniz ki bu yolculuk pek de kolay olmayacaktır. Yolda beklenmeyen sürprizler, saldırılar ve maceralar yaşayacak olan Mowgli bu yolculukla hem çevresini hem de kendisini daha iyi tanıma fırsatı bulur. 

Çocuklarınızla birlikte seyredebileceğiniz harika bir film olan The Jungle Book - Orman Çocuğu onlara hayvan sevgisini, iyi ve kötüyü, doğanın nasıl da muhteşem olduğunu gösterecek. Eminim sizler de en az onlar kadar severek izleyecek ve bir animasyon filmin nasıl böylesi güzel olduğuna şaşıracaksınız. Bu güzel filmden en sevdiğim müzik de burada olmalı bence. 


Müzik çalarken ben dans etmiştim, siz de dans edin bence ;) Keyifli seyirler...

6 yorum:

  1. Filmi ilk gördüğümde Tarzan hikayesinin farklı bir aktarımı olduğunu sanmıştım. Sonra baktım ki ikisi farklı karakterler, farklı hikayeler. Yine de çok andırıyor birbirini. :)
    Fragmanını da izledim son derece etkileyici görsel anlamda.
    Müzik hiç beklemediğim bir tarz çıktı ama güzelmiş. :)
    Teşekkürler, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı hislerle gittim ama aramızda kalsın Tarzan'ı hiç sevmem ;) Bu filmi çok sevdim. Temelde aynı olsa da ilerleyiş çok farklı. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bu filme gitmeyi çok istedim ama fırsat olmadı. :-/ Dvd'de seyredeceğim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hala vizyonda bu hafta sonu zamanınız varsa gidebilirsiniz.

      Sil
  3. Ćocuklar kitabini cok seviyor. Filmi de izlettireyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa kitabını seviyorlarsa filme bayılacaklardır eminim. Ben bile bu yaşımda bayıldım :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.