Dünyadaki Cennet; Bördübet

Paylaştığım seyahat rotaları bir süredir dünya kapsamındaydı ama bu hafta Türkiye'ye geri döndüm. Bugün bahsedeceğim cennet mekan Golden Key Oteller zincirinin Gökova Koyu'nda konumlanan kesinlikle orada yaşamak isteyeceğiniz bir tatil mekanı. Benim de gidilecekler listemde kenarında yıldızıyla parıl parıl parlıyor.


Yıllar önce bir dekorasyon dergisinde küçücük tanıtım fotoğrafını görüp aşık olduğum ve koşarak internette araştırmasını yaptığım Bördübet'in güzel de bir hikayesi var. Noktasına virgülüne dokunmadan aktarmak isterim;
    Bir varmış bir yokmuş, Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ni aşkla kucakladığı yerde eşsiz bir koy varmış.
    Savaş yıllarında İngiliz askerleri, saklanmak için karmaşadan uzakta, ıssız bir yer aramış ve bu koyu keşfetmiş. Alman askerlerinden saklanırken koyun güzelliği ve kuş türlerinin çeşitliliği, İngilizleri büyülemiş. Gördükleri bülbüller, sakalar, dağ güvercinleri ve daha birçok kuş çeşidinden etkilenen İngiliz askerler, bu koya “Kuş Yatağı” anlamına gelen “Birds Bed” adını koymuşlar.
    O günden bugüne Bördübet adını alan koy, büyüsünü hep korumuş ve eşsiz güzelliğiyle insanoğlunu kucaklaması için Otel Golden Key Bördübet ile taçlandırılmıştır.
İşte böyle güzel bir hikayeyle karşılaşınca, aklımın her birinde ayrı ayrı kaldığı odalarını mı anlatsam, denize ulaşan dereyi mi yoksa el değmemiş doğanın güzelliğini mi anlatsam bilemedim, aklım karıştı. Hepsini anlatmaya karar verdim. Farklı oda çeşitleriyle kendinize en uygun olanı seçebileceğiniz Bördübet'te romantizmin doruklarına çıkacak, hayatın dinginliğini sonuna dek hissedecek ve başlıkta da belirttiğim gibi dünyadaki cenneti tadacaksınız.

Gitmeden bir yeri böylesi yaşayarak anlatmak hiç bana göre değil ama dedim ya; ben senelerdir bu fotoğraflarla bakışıyorum :)) Artık her yaz oraya gitmiş hissediyorum kendimi. Hem kim bilir belki Golden Key Oteller zinciri daha gitmeden böylesi anlattığım Bördübet'e beni davet ederler ben de orada yaşadığım muhteşem deneyimi sizlere an be an paylaşarak anlatırım. Olamaz mı? Olabilir ;)

Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel bu otelde uyumadan her anın tadını çıkarmak isteyeceğinize eminim çünkü her tarafınızda yaşayan ve hiç uyumayan doğa size her an güzel sürprizler yapabilir. Yine de tatildeysek denize girmeliyiz değil mi? Peki ormanın içindeki bu otelden denize nasıl gideceğiz? Tabii ki odanızın önündeki teknelere binerek. İşte, size romantizmin doruklarına çıkacaksınız diyorum da bana inanmıyorsunuz :) Bir diğer seçeneğiniz de bisikletlere atlayarak orman havasının tadına bakmak. Benim seçtiğim yol belli, sizin seçiminiz hangisi oldu?

Berrak ve buz gibi olan Gökova Körfezi'nin sularında gününüzü geçirdikten sonra yine orman içerisindeki odanıza gitmek nasıl bir keyiftir kim bilir? Haydi gözlerimizi kapatalım ve birkaç saniye hayal edelim. ... Herkes etti mi? Haydi o zaman şimdi de açık büfe akşam yemeğimizi yemeye.

Böyle böyle sizlere hayal kurmayı da öğretirim sanıyorum ;) Şaka bir yana bir gün mutlaka gideceğim yerler arasındaki Bördübet'i hem sizlerle paylaşmak istedim hem de hayalimi yazıyla ve görsellerle daha da güçlendirdim. Blogda yapmaya başladığım bu "Kazan, kazan" durumundan da çok keyif almaya başladığımı söylemeliyim. Hayal edenlerden ilk giden kim olacak bakalım? Sevgiler :)

Golden Key Bördübet'e buradan ulaşabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Buranın tanıtımını TV'de görmüştüm. Gerçekten harika bir yer. Benim de görmek istediğim yerlerin içinde Bördübet. Fotoğraflar bir harika... Umarım en yakın zamanda Bördübet de bir tatil yapmak kısmet olur hem size hem bana :) Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Çok teşekkür ederim, sevgiler benden :)

      Sil
  2. Sinemcim gerçekten cennet gibi. Daha önce duymuştum ama bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Bu yaz gideyim inşallah harika fotolar ellerine sağlık ve teşekkürler bu bilgi için sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Ne güzel olur gitsen sonra da bana anlatsan. Bayıla bayıla dinlerim. Sevgiler...

      Sil
  3. muhteşem bir yermiş aklım kaldı..

    YanıtlaSil
  4. Hikayesi ile örtüşen cennet köşesi ...
    Gözüm gönlüm kaldı ...
    Hep bildiğim , duyduğum ve gidemediğim yerlerden biri ...
    Teşekkürler hatırlatma ve güzel bilgilendirmeler için ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Umarım hepimize nasip olur gitmek, görmek ve oralarda güzel günler geçirmek :)

      Sil
  5. Sinemmm bu hafta ortası iş yogunlugunda konsantremi dağıttın vallaa fotograflara dönüp dönüp bakmaktan yazını okuyamadım yaa :))) birileri beni burdan uçursun oralara götürsün lütfen evrene bu mesajımı da işte bu paylaşımda iletiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ne güzel işte bak anlık tatil gibi olmuş ortamdan uzaklaşmışsın ;) Harikasın, mesajın gitti sıra senin Bördübet'e gitmende. Hepimiz gidicez inşallah.

      Sil
  6. Süper görünüyor gerçekten. Görsellere güzel ve özendirici anlatım da eklenince daha çok gitmek istedim. Doğayla iç içe, tam istediğim gibi. Benim seçimim bisiklet olurdu herhalde, denize gitmek için. :)
    Ne güzel yerler var ülkemizde ama kıymetini bilemiyoruz. :)
    Dilerim isteyen herkese bu yere gitmek nasip olur. Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın daha kim bilir ne güzellikler var. Her birini görebilmek nasip olur umarım hepimize. Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  7. Yıllardır Marmaris'te yaşayan kaptan-ı derya abim varken,ve buranın methini çok duymuşken hala gitmemiş olmama hayıflandım şimdi.Kimbilir belki yazın bi tetikleme olur bu yıl için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne güzel olur. Böyle de bir fırsatın varsa bunu mutlaka değerlendir. Dilerim bu yaz gider ve görürsün oraları. Sevgiler :)

      Sil
  8. Soğuk ve de yağmurlu Ankara gününde, harika bir blog yazısı görüp hayallere dalmak ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hayallere götürebildiysem sizi ne mutlu bana. Sevgiler :)

      Sil
  9. Gerçekten cennet gibi çok isterim görmeyi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.