Gözümü Korkutan Kitaplar Neler?

Sevgili NeOkudumNeİzledim sayesinde yeni bir mimle karşınızdayım. Kendisinin cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz. Konu kitaplar olunca da bildiğiniz gibi kayıtsız kalamıyorum. Bu seferki zorlayıcı sorular nelermiş bir bakalım?


1- Okuyamadığın bir kitap?

Evet, çok okuyorum. Bazı kitaplar beni çok zorlasa da mutlaka bitirmeye çalışıyorum. Annelerimizin küçükken yemeklerde söylediği gibi "arkamdan ağlar" psikolojisine giriyorum. Tüm bunlara rağmen okuyamadığım bir kitap var ve herkese söyler dururum. Yıllar evvel babamın bunu oku diye elime verdiği "Çınar Ağacı ile Sohbetler" isimli kitap onca çabama rağmen bitmemişti. Okuyamıyor, sıkılıyordum ve kendisiyle vedalaştıktan sonra uzun süre başka kitaba da elim gitmemişti. Hikmet Birand'ın kaleminden çıkan bu kitap eminim güzel bir kitaptır fakat benimle ne zamanı uyuştu ne de anlattıkları. 

2- Zaman olmadığı için okuyamadığım bir kitap?

Zaman olmadığı için okuyamadığım yüzlerce kitap var maalesef. Ölene dek okumaya devam. Okuyabildiklerim yanıma kar okuyamadıklarım ise kim bilir, belki başka bir sefer :)

3- Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığın bir kitap?

Eğer kitabı merak ediyorsam seri olması beni engellemez. Kaç kitap olursa olsun onu mutlaka okurum. Bu nedenle bu soruya cevabım yok maalesef.

4- Yeni çıkan ve okumadığın bir kitap?

Bu soruya da bir liste çıkartabilirim ancak bir süre önce aldığım karar doğrultusunda elimde bekleyen kitaplar bitmeden yeni kitap almayı düşünmüyorum. Sadece elimin gidip gidip geldiği Nejat İşler'in Gerçek Hesap Bu kitabını örnek verebilirim.

5- Okuyamadığın bir kitabı beğenmediğin için o yazardan okuyamadığın bir kitap?

Ortaokul döneminde Halide Edip Adıvar'ın Ateşten Gömlek'ini okudum. Kitaptaki o bunalım beni öyle etkilemişti ki o zamandan beridir Halide Edip Adıvar'ın tek bir kitabını daha okumadım. Benzer bir durumu şimdilerde Dostoyevski kitaplarıyla da yaşıyorum. Her ay 1 Dostoyevski kitabı okuyorduk arkadaşlarımla ama ben uzun molalarla okumaya karar verdim Dostoyevskileri. Aksi taktirde bende yüksek doz etkisi yapıyor.

6- Havanda olmadığın için okuyamadığın bir kitap?

Mutlaka olmuştur ama şu an isim hatırlayamıyorum. Bunun biraz da tür seçiminin doğru yapılıp yapılmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Sevdiğiniz türde okuyorsanız ve yazı kaliteliyse havanızda olup olmamanız sizi engellemez.

7- Çok büyük olduğu için okuyamadığın kitap?

Hemen cevap vereyim :) "Otostopçunun Galaksi Rehberi" Kardeşim ve çok sevdiğim bir arkadaşım ballandıra ballandıra kitabı anlattılar bende de okunmak için bekleyip duruyordu. Ve fakat başladığımdan beri 1,5 yıl oldu sanıyorum. Artık son 70'li sayfalardayım. Yatağımın başucunda beni beklerken yaşlandı zavallıcık. Umuyorum bu sene bitecek :)

8- Kapağını beğenip aldığın ama kötü yorumlar aldığın için okumadığın kitap?

Kapağı görüp kitapçılarda elime aldığım çok kitap olmuştur ama içeriğini okumadan, bana hitap edip etmediğini görmeden bir kitabı almadım alacağımı da zannetmiyorum.

9- Okumaktan en çok çekindiğin kitap?

Pembe ve kendini tekrar etmeye başlamış olan kitapların hepsinden uzak duruyorum ama bu çekinmek asla değil. Tercih etmiyorum değil :)

10- Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap?

Bir dönem yaşamış olduğum kitap alma bağımlılığı nedeniyle bu soruya kitaplığım büyük bir bölümünü fotoğraflayıp cevap verebilirim ancak utancımdan bunu yapmayacağım :) Hem hepsini okuyacağım ben onların bir kere :)))

Zor olacağını biliyordum ve öyle de oldu. Neyse çokça foyalarımı ortaya dökmeden bitirebildim soruları. Bende okunacak kitap çok sözün kısası ;) Mim için teşekkürler Serhat. Başka mimlerde görüşebilmek dileğiyle.

Cevaplamak isteyen, kitap dostu herkes elbette ki davetli bu mime. Şimdiden keyifli cevaplamalar dileyeyim. Sevgiler...

6 yorum:

  1. Zaten aklımda olan ama sizin tavsiyenizle daha da heveslendiğim Kurtlarla Koşan Kadınlar'ı okuyamıyorum maalesef ben de.Bu kadar sevilmiş olan bir kitap olduğu için merak ediyorum ama acayip sıkıntılı bir ruh hali yarattı bende.Belki zamanı değil kimbilir ;) Güzel mimdi.Kaleminize sağlık.Bu arada bir mim daveti daha var size.Çocukken Etkilendiğim Hikayeler ve Masallarda mimlendiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtlarla Koşan Kadınlar, bazı kitaplar gibi okunmak için hazır olunması gereken kitaplardan. Bazı arkadaşlarım da okuyamadıklarını onlarda da sıkıntı yarattığını söylediler. Bazılarımız ise tekrar tekrar okumak isteği duyuyoruz. Zamanı geldiğinde sen de doyamayacaksındır okumaya eminim.
      Mime de en kısa zamanda dönücem teşekkür ederim.

      Sil
  2. Öncelikle ben teşekkür ederim cevapladığın için. Çok güzel olmuş, eline sağlık. Elimde okuyacağım kitaplar olmasına rağmen sürekli yenisini alma hastalığı bende de var ama tutuyorum artık kendimi. Bir yandan hoşuna gidiyor insanın, bir yandan da yük oluyor. Dilerim en kısa zamanda elindekileri bitirip, yeni kitaplara yelken açabiliriz. :D Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de neyse ki o hastalıktan kurtuldum. Kitap okuyanların çoğunda bu bağımlılık var maalesef. Herkesin kurtulabilmesi dileğimle :) Teşekkür ederim beni de mimlediğin için.

      Sil
  3. büyük kitaplar benim de çok gözümü korkutuyor, ben de Edgar allen poe'nun bütün öykülerini tek cilt olarak almıştım, elim gitmiyor bi türlü:/ çantana atsan atamazsın, yatarak okuyamazsın... kötü etmişim tek cilt almakla:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Üzülme Edgar Allen Poe ile ilgili sana şunu söyleyeyim. Bahsettiğin kitap roman gibi ele alınıp okunup bitirilecek bir kitap değil. O, arada bir, canın sıkıldığında eline alıp birkaç öyküsünü okuyup bırakacağın kitaplardan. Bir sürekliliği olmadığından bunu rahatça yapabilirsin. Ayrıca işlediği konular dolayısıyla da arada bir okunması tavsiye edilir.
      Korkacağın bir şey yok yani. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.