Nehir Kenarında Rüya Gibi Bir Ev

Güney Carolina'da bir nehir kıyısında konumlanan bu hayran olunası eve yakından bakmaya ne dersiniz? Ferah odaları, renkli dekorasyonu ve çevresindeki yemyeşil doğa ile tam da yaşanılası bir ev.


Yan yana parça parça evlerin birleşiminden oluşan bu oluşum mimar James Strickland tarafından hayata geçirilmiş. Ana binadan diğer ek binalara geçebiliyorsunuz ve ana giriş işte böylesi uzun ve aydınlık bir yürüyüş yolunun ardından cam ve ahşabın birlikteliğiyle sizi karşılıyor.

Yılın sekiz ayında su üzerinde olan, bir nevi eski bir balıkçı sığınağı şeklinde dizayn edilen bu oda bulunduğu bölgenin tarihini yansıtıyor. Bir garajdan bu hale döndürülen odada yıllar içinde eskimiş görüntüsü verilmek istenmiş. 

Misafir Yatak Odası
Her odanın, evin bulunduğu ortama uyum sağlaması ilk tercihleri olan ev sahipleri misafir yatak odasının bu şekilde dizayn ettirmişler.

Ansızın gelebilecek misafirler için ekstra bir uyku köşesi de ihmal edilmemiş. Her zaman fazladan bir yatağa ihtiyaç duyulabilir. Nevresimlerle odaya eğlenceli bir plaj havası da katmışlar.

Evin nehir tarafına bakan odalarında boydan boya camlar tercih edilerek muhteşem manzara evin içine taşınmak istenmiş. Böylece çok aydınlık ve ferah odalara kavuşulmuş. Doğanın getirdiği güzelliklere de mobilya seçimleriyle destek verilmiş.

Evin mutfağında metal, ahşap ve mermerin oluşturduğu inanılmaz uyum, beyaz renk kullanılarak daha da ön plana çıkarılmış. Keten perdeler de bu doğal dekorasyonun tamamlayıcısı olarak yerlerini almışlar.

Genellikle veranda çatılarında kullanılan mavi boya burada kahvaltı masasını örten çatıda kullanılmış. Bölgede bu rengin kötü ruhları uzak tuttuğuna inanılırmış. Böyle bir odada kahvaltı yapmayı kim istemez ki? İlk sırada ben varım, anlaşalım ;)

Güneş ışığını engellemeden ana banyoda sağlanan mahremiyet sanıyorum benim kadar sizin de ilginizi çekti. Yerdeki karoların renkleri ise muhteşem. Bizlerde minnacık bir pencereyle hava alması sağlanan banyolar nerede bu banyo nerede?

Tüm parçaların kalbinde yer alan havuz ve çevresi bölgede üretilen tuğlalar ve diğer materyallerden yapılmış. Havuzun tabanı bölgeye uyum sağlaması açısından siyah tercih edilmiş ki bence en doğru seçim olmuş.
Şimdi söz sırası sizde. Ben bu eve bayıldım, sizlerin de yorumlarını merakla bekliyorum. Böyle bir nehir kenarı bulup hemen inşaata başlayasım var. Sizlerdeki durum nedir?

Not: Ev ile ilgili bilgiler ve görseller buradan alınmıştır.

16 yorum:

  1. Çok güzelmiş gerçekten.En büyük hayalim küçükte olsa bunun gibi bir eve sahip olmak ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir ev. Sanki huzur fışkırıyor evden:))) Havuza en çok olmak üzere kahvaltı odasına, verandaya bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılmamak mümkün değil zaten :) Gerçekten de huzur fışkırıyor içinden.

      Sil
  3. Gerçekten rüya gibiymiş ev...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yaaaaa.Temizliğini kim yapıyor acaba :)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim :) Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Hayran kalmamak ve bayılmamak mümkün değil ..... rüya gibi ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Hepimiz birer nehir kenarı bulup yerleşelim ;)

      Sil
  7. Mavi karolar, camdan duvarlar, ranzalı çocuk odası, imkansız değil sanırım. Ama nehri ve geri kalanları nasıl temin ederiz bilemiyorum :)) En iyisi sadece bakıp iç geçirmek. İşte böyle kimileri rüyada yaşar, kimileri her gün kabusa uyanır... En azından şimdilik ortadayız, şükür halimize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli mi olur? Belki de bir nehir kenarı bulursun bir gün ve bir bakmışsın bir evin olmuş orada. Neden olmasın?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.