Alice Harikalar Diyarında 2 - Aynanın İçinden

Filmini her izlediğimde kitabını okumam gerek diyerek bitirdiğim Alice Harikalar Diyarında 2 - Aynanın İçinden yine bizi muhteşem bir hayal dünyasına götürüyor. Ve yine bu seyahatimizde de Alice ile birlikte çok önemli dersler çıkarıyoruz.

İlk filmde bir evlilik teklifini reddeden Alice bu kez babasının gemisiyle uzun bir seferden döner fakat evde onu pek de iyi haberler beklememektedir. Teklifini reddettiği Hamish onun yokluğunda evlerini annesinden almıştır. Alice'e de ya ev ya da gemi seçimini sunmaktadır. Babasının en büyük hatırası olan gemiyi hiç vermek istemeyen Alice annesiyle bu yüzden kavga eder ve çok geçmeden bir aynadan geçerek kendisini Harikalar Diyarı'nda bulur.

Eski dostları onu muhteşem renklerle donatılmış bir bahçede beklemektedirler fakat bir dertleri vardır. Çılgın Şapkacı hastadır. Yıllar önce bir yangında kaybettiği ailesinden bir hatıraya rastlamış ve aslında ölmediklerine kanaat getirmiştir. Alice koşarak onu görmeye gider ve Çılgın Şapkacı'nın toparlanması için elinden gelen her şeyi yapar ama başarılı olamaz. 

Mirana, Alice'e bu durumu nasıl çözebileceğini anlatır ve onu "Zaman"a yönlendirir. Artık her şey Alice'in ellerindedir. Ya her şeyi düzeltebilecek ve Çılgın Şapkacı'yı hayata döndürecektir ya da başarısız olup onu sonsuza dek kaybedecektir. 

Çok ama çok severek izlediğim Alice Harikalar Diyarında - Aynanın İçinden kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Bütün ailenizi toplayın ve kurulun televizyonun karşısına. Çok kaliteli vakit geçireceğinizin sözü benden. Keyifli seyirler :)

12 yorum:

  1. İkincisini izlememiştim bir akşam izlerim artık :)

    YanıtlaSil
  2. Hmm... İlgimi çekti. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ben de ikincisini es geçmiştim. Ama madem öyle izleyelim bari. Hatta bu akşam mı izlesem, zati düşünüyodum bi şeyler izlesem diye. ;) Teşekkürler, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlersin :) Ben keyifle izledim. Sana da iyi seyirler.

      Sil
  4. Biz de bunu kaçırmışız.Eyvah kızım büyüdü! ;) Sinemada animasyon devri, yerini internetten animasyon keyfine bırakıyor anlaşılan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka çare var m? Sinemaya bir yerden sonra güç yetmiyor maalesef.

      Sil
  5. Ikincisini izlemedim listeye alayim. Johny deep in bu cilgin rollerini seviyorum çok basarili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Johnny Depp bu roller için gelmiş sanki dünyaya :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.