Kün - Sezgin Kaymaz

Adını Kitap Ağacı Ankara sayesinde duyduğum yazar Sezgin Kaymaz'ın okuduğum ilk kitabı Kün oldu. Belki birçoğunuzun da ilk kez adını duyacağı yazarımızın kitaplarını okumakta gecikmemenizi salık vererek başlayalım Kün'ü anlatmaya.

Kün, içerisinde çok karakter barındıran kitaplardan. Böyle söylediğim için sakın gözünüz korkmasın çünkü böyle keyifli bir kitabı en son ne zaman okuduğumu inanın hatırlamıyorum. Her karakterinin kendisine münhasır yapıları olan Kün; "Ol" demekmiş ve kitapta öyle çarpıcı bir yerde kullanılmış ki tüylerim diken dikendi okurken.
Konya ve Ankara şehirlerimizde geçen farklı insan hikayelerinin ilginç bir şekilde kesişmesi ve birleşmesiyle ortaya çıkan Kün, size ve belki de hayatınıza unutulması zor karakterler katacak. Mesela ben Hüdai Ağa'yı, Çeto'yu, Muzaffer Hoca'yı, Menderes'i ve güzel çocuk Ömer'i nasıl unuturum hiç bilemiyorum.
Olağan insanların, olağan hikayeleri aslında anlatılan ama bir yandan da "yaşanan her şeyde vardır bir hayır" cümlesini beynimize kazıyan bir hikaye. Hiç kimseyi küçümsememek gerektiğini hatırlatan, 'imkansız' lafını sözlüklerinizden çıkarmanızı sağlayacak bir hikaye. 
Kün, bize bizi anlatırken kah kıkır kıkır güldüren, kah can evimizden vuruveren bir hikaye. Kün, ısrarla ve ısrarla okumanızı tavsiye edeceğim kitaplardan. Keyifle okuyun :)

Ankara'daki ya da katılmak isteyen okuyucularım için de bir müjde. Sezgin Kaymaz 22 Ekim'de Bera Otel'de bizlerle olacak. Çok keyifli geçeceğine inandığım söyleşimize hepinizi bekliyoruz. Gelmeniz durumunda görseldeki numaraya geliyor olduğunuzu bildirirseniz çok seviniriz. Sevgiler :)


14 yorum:

  1. Kün fe Yekün, Ol der ve Olur... Eminim hikaye ders vericidir. Okunacaklar listeme ekledim bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle sevindim ki :) Dilerim en kısa zamanda okuma şansınız olur.

      Sil
  2. Kitabı çok merak ettim. Söyleşiyede gelmeyi çok isterim, inşallah gelebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Ben de okuyayım o halde. Muzaffer hoca ve Konya kısmı zaten büyük bir işaret bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hiç öyle düşünmemiştim sen yazınca farkettim :) Bence de oku. İlgini çekecek başka şeyler de var ama söylemeyeyim.

      Sil
  4. Yazarı da kitabı da ilk defa duydum. Ama yazını okuyunca ilgimi çekti yazar:) Kitabı ilk gördüğüm yerde alacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka al. İnan hiç pişman olmayacaksın. Sevgiler :)

      Sil
  5. bu ara çocuklardan fırsat bulamıyorum ama merak ettim ilk fırsatta okuyacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur okuyabilirseniz. Umarım vaktiniz olur :)

      Sil
  6. Söyleşiye gelebilmek isterdim ama sabahtan yazarlık kursu var,öğleden sonra da anneme uğramam gerekiyor :( İnşallah başka sefere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa üzüldüm :( İnşallah bir daha ki sefere olsun.

      Sil
  7. Ilginç bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kitap. Dün de yazarıyla tanıştım harika bir insan. Bütün kitaplarını okumalıyım artık :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.