Özgürlük Savaşçısı - Free State of Jones

Günümüzde dünyanın en büyük gücü olarak ortaya çıkan Amerika'nın geçmişte insanlara yaşattığı işkenceleri anlatan filmlerden biri Özgürlük Savaşçısı. Abraham Lincoln döneminde yaşanan iç savaşta Mississippi bölgesinde yaşananların anlatıldığı filmi heyecanla izleyeceksiniz.


Newton Knight iç savaşta görev almış bir askerdir. Zaten o dönemde savaşa katılabilecek olan tüm erkekler zorla askere götürülmektedirler. Katılmayanlar da öldürülmektedir. Savaş alanında yaşı daha çok küçük olan tanıdığı bir asker görür ve onu korumaya çalışırken asker vurulur. Naaşı ailesine teslim etmek için askerden kaçar ve geride kalanların hiç de iyi durumda olmadıklarına şahit olur.

Zenginler topraklarının, işlerinin başında hayatın keyfini sürerken fakir halktan tüm erkekler savaş meydanlarındadır. Geride kalan kadınlar ve çocuklar ise açlık ve sefalet sürmektedirler çünkü tüm erzaklarına yine yüksek rütbeli askerler el koymaktadır. Öldürülmekten kaçabilmek için bulunamayacağı bir yere kaçan Knight gittiği yerde kendisi gibi kaçak olan siyahlarla birlikte kalır. Günler geçtikçe birbirlerini tanır ve hikayelerini öğrenirler.

İç savaş artık öyle zor bir hal almıştır ki savaştan gün be gün herkes kaçmaya başlamıştır. Böylece Knight'ın saklandığı bölgedeki kaçak sayısı da oldukça artar. Kendi aralarında konuşarak bir anlaşmaya varırlar ve isyan etmeye, özgürlüklerini geri kazanmak için mücadele etmeye karar verirler. Siyahların köle olarak kullanıldığı Güney Amerika'da siyahlarla bir olarak yapılan bu mücadele Amerikan tarihinde önem arz eden mücadelelerden biridir.

Newton Knight, o dönemde pamuk tüccarlarına isyan edip Free State of Jones'u kurmuş ve "siyahi bir köle ile evlenme" kanununa karşı gelerek Serena Turner ile hayatını birleştirmiştir. İç savaşın ardından Mississippi'nin tekrar yapılanmasında da çok emek veren Newton Knight'ın bu mücadelesi kesinlikle izlenmeye değer bir hikaye. 

Keyifli seyirler dilerim :)

6 yorum:

  1. Macera dolu bir film izlenmeye değer. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Filmi listeme aldım canım benim :)

    YanıtlaSil
  3. Matthew McConaughey True Detective dizisinden oynayışını beğendiğim bir oyuncuydu. Aslında film ilk çıktığında izlemek için kaydetmiştim fakat sonradan unuttum. Hatırlattığınız iyi oldu, konusu da savaşmış zaten. İzlenir bu film, dilerim dizideki gibi bir performans gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izler ve beğenirsin. Mattheww McConaughey'in son yıllarda oynadığı filmleri de izlemelisin. Çok iyi filmlerde rol aldı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.