Zombi Ekspresi - Train to Busan

Kore sineması izlemeyi pek sevmem ama imdb puanı yüksek bir filmi izlemeden duramadım. Beklentim yüksek miydi? Değildi. Peki film beklentimi karşıladı mı? Cevabı yazıda.


Dışarıdan bakıldığında bir zombi filmi olan Zombi Ekspresi - Train to Busan bana sorarsanız bir insanlık, sevgi dersi vermek amacıyla yapılmış. İçine de aksiyon koyalım ki izlesinler diye düşünmüşler sanıyorum.

Bir baba ve kızının etrafında dönmeye başlayan hikaye aslında babanın ne derece bencil bir insan olduğuna odaklanıyor. Bencilliğin tüm insanlığın sonu olabileceğinin mesajı da derinde yatan fikir. Oysa ki sevgiyle, paylaşımla hep birlikte kalkınabiliriz.

Uzun ve zorlu bir tren yolculuğu bu. Birçok kişiye insanlık dersi verirken birçoğuna da doğruyu öğretemiyor bir türlü. Az önce de bir arkadaşıma söylediğim gibi; bizi sevgi kurtaracak. O yüzden sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevin. Sevdikçe her şeyin değiştiğini de fark edeceksiniz.

Bir zombi filminden de böyle mesajlar çıkartabildiğim için kendimle gurur duyarak her birinize keyifli seyirler diliyorum :)

15 yorum:

  1. Kim korkutucu değilse izlemek isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek korkutucu bir film değil bence ama tabii hiç alışık değilseniz izlememeniz daha iyi olur.

      Sil
  2. Bu film hakkında birkaç yorum daha okudum. İzleyenler çok beğenmişlerdi. Filmin başrolünün oyunculuğunu çok sevdiğim için bir şans vermek istiyorum. Bende Kore filmlerini pek sevmiyorum. Dizileri genellikle güzel oluyor ama filmleri nadir güzel oluyor. :) Babanın bencil olduğunu diğer yorumlarda okumamıştım şimdi biraz daha meraklandım senin çıkardığın mesajlardan. Ellerine sağlık. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o beğeni dolu yorumlar üzerine izleyeyim dedim ama bilemiyorum. Sanıyorum bana hitap etmedi. Herkesin zevki farklı sonuçta belki sen izlediğinde seversin :)

      Sil
  3. Şuan açtım ve izlemeye başlayacağım. Paylaşım için teşekkür ederim. :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa harika :) Bitince yorumlarını da bekliyorum o halde.

      Sil
  4. Yorumunuzu çok beğendim ce filmi de çok beğendim ::)

    YanıtlaSil
  5. Ne bir korku filmi kadar korkunç ne de gerilim kadar stabildi. Yaa ne bilim beğendim ben. Zombi deyince beklentimi yükselmiştim bir o yönden hayal kırıklığı yaşadım. Teşekkürler paylaşım için 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim beğenmenize :) Buradaki yorumlardan da belli bir kesim sevmiş bir kesim sevmemiş. İşte zevkler böyle değişkenlik gösterebiliyor.

      Sil
  6. ben hiç beğenmemiştim filmi. hatta sonunda ağlıcaktım sinirden. hep bekledim bir yerlerde güzel şeyler olacak diye ama olmadı. yani bunca mantık hatası içinde çekilen bir filmin stv de bir zamanlar yayınlanan sır kapısından hiç bir farkı yoktu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sır Kapısı kadar kötü müydü bilemiyorum tabii ama ben de beğenmeyenlerdenim. Napalım kısmet başka filmlere olsun ;)

      Sil
  7. İzlenecek filmler arasına ekledim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim :) Şimdi sen öyle söyleyince bana da ilginç geldi. Hiç o yönden düşünmemiştim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.