Ruroini Kenshin


Manga uyarlaması bir live action film ile karşınızdayım. Hem de az rastlanır şekilde başarılı bir live action kendisi. Animesini izlemediğimi belirterek başlıyorum anlatmaya. Himura Kenshin efsanevi bir suikastçidir. Herkes tarafından Hitokiri Battosai olarak bilinmektedir.(hitokiri: katil diyebiliriz) Film de bir savaş sonrası Battosai'nin savaş alanını terkedip, öylece yürüyüp gitmesiyle başlıyor.



 İnsanlara korku veren ve çok soğukkanlı olan Battousai, Boshin savaşı sonrası insan öldürmekten vazgeçer. Katanasını savaş alanında bırakır.Onun için yeni çağ başlamıştır. Artık öldürmeyecektir ve adını Ruroini Kenshin olarak kullanmaktadır. Ancak savaş alanında bıraktığı katanasını başka bir savaşçı alır. Katanaya dokunduğunda gücüne şaşıran savaşçı, katananın Hitokiri Battousai'ye ait olduğunu hisseder. Çünkü "Bir katana ile kimleri öldürürsen onların acı ve nefreti de seninle beraber yaşar."


Battousai uzun seneler boyunca kimse tarafından ne duyulur ne görülür. Ancak Battousai'nin imzasını kullanarak başlayan cinayetler tekrar gözlerin Hitokiri Battousai'ye dönmesine neden olur. Aynı zamanda şehre yeni gelen bir uyuşturucu çeşidi de insanlara zarar vermektedir. Sokakta dolaşırken babasından kalan ve Battousai nedeniyle artık hiç öğrencisi olmayan bir dojonun sahibi olan Kamiya Kaoru ile karşılaşan avare Kenshin, Kaorunun onu Battousai sanmasıyla tanışmış olurlar. Ama avare Kenshin taşıdığı sakabatoyu göstererek Battousai olmadığını kanıtlar. (sakabato: ters tarafı keskin katana)


Sonra daaa bizler acaba Kenshin yeni çağını sürdürmeye devam edebilecek mi, dojo kurtulacak mı, uyuşturucu meselesinde neler olacak göreceğiz.


Son derece başarılı bir film olmuş. Samuraylar film söz konusu olduğunda pek benim tarzım değildir. Ancak bu filmde sıkılmayacağınızı garanti edebilirim. Dövüş sahneleri çok hoştu. Himura'yı daha kırmızı saçlı beklemiştim ama yine de rolüne çok iyi oturmuş. Özellikle uyuşturucu satan tipin yanındaki beyaz ceketli adamlar çok iyiydi. İzlerken siz de hoşlanacaksınız bence.


Animesini ve mangasını merak etmemi sağlayabildi.Seri halindeymiş, 2 filmi daha var. Öneri üzerine biraz düşünceli şekilde başlasam da beni şaşırtmayı ve kendine çekmeyi başardı. Samuray filmleri sevenler kesin kaçırmasın. Sevmeyenlere ise bir şans vermelerini yine de öneriyorum. Dikkat edin ben de sevmiyordum :) Şimdiden iyi seyirler diliyor ve yorumlarınızı bekliyorum.

3 yorum:

  1. Rurouni=avare kenshin(ken=kılıç shin=yürek) Kılıcın kalbi olarak çevrilebilir. Himura kenshin abimizin hikayeleri izlemeye değerdir. Samuray X Bazen adamı deli etsede 90ların sonunda türkiyede yayınlanan izlemek için erkekleri sabah 6da uyandıran bir animeydi. Kızların o zamanlarda Şeker kız candy'si vardı onlar bilmez :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animeyi bilmiyorum ama film adına beni hiç deli etmedi X abimiz :) Gerçektrn hiç duymamıştım, katılıyorum onlar bilmez kısmına :D ama Şeker Kız Candy'yi de kaçırmadan izlememişim düşününce. O da tam sarmamış galiba beni.

      Sil
  2. Bu seriyi seven sadece ben olamam diye ufak bir arama yaptım burayı buldum harikasınız...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.