Snowden - Film

NSA ve CIA için çalışmış olan eski ajan Edward Snowden'ın bu birimlerde geçirdiği dönemi ve yaşadıklarını konu alan Snowden'ı izlerken ve sonrasında iletişim teknolojilerinden uzaklaşma kararı alabilirsiniz.

Çoğumuz CIA, FBI, NSA gibi birimlerin bütün dünyayı avuçlarının içine aldıklarını ve her adımımızdan haberdar olduklarını hep konuşuruz değil mi? İşte Snowden'ı izlerken bunu nasıl yaptıklarını, ajanların nasıl rahatça özel hayatımıza girebildiğini. Bir kişi için verilen takip izninin nasıl onlarca, yüzlerce kişiye yayılabileceğini göreceksiniz.

Amerika, işte böylesi bir gücü elinde bulundurup, büyük politikacıların özel hayatlarına girip, görmeye izni olmayan bilgileri alıp sonrasında her bilgiyi onun aleyhinde kullanıyor. Tamamen safiyane hislerle bu birimlere baş vuran Edward Snowden da gördüklerine daha fazla tahammül edemeyip, inanılmaz koruma önlemlerinin bulunduğu çalıştığı yerden tüm bu bilgileri sızdırmayı başarıyor. 

Tüm bu bilgileri tüm dünyanın duymasını sağlarken de elbette çok büyük bir risk alıyor. Onun hayatı artık bir kaçak hayat. Kendisine kucak açan Rusya sayesinde belki de rahatça yaşayabilen Snowden'ın günümüzde de halen Rusya'da yaşadığı düşünülüyor.

Oldukça durağan ilerleyen filmde hiçbir aksiyon ve tempo ile karşılaşmayacaksınız. Bu nedenle zaman zaman sıkılabilirsiniz ancak fikrimce izlemeyi bırakmayın. Amerika'nın tüm dünyayı parmağının ucunda nasıl oynatmaya çalıştığını kendi gözlerinizle izleyerek görün.
Keyifli seyirler dilerim :)

4 yorum:

  1. Film tavsiyesi için teşekkürler. Ne zamandır dikkat ediyorum. Takip listesinde, paylaştıklarınızın linkleri olmuyor. Neden acaba? Tercih sebebi mi? Diğer bloglar gibi değil yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın nerede linklerin olmadığını anlayamadım? Paylaşım yaparken linkleri hep koyuyorum ama kısaltıp koyuyorum. Onu mu demek istiyorsunuz acaba?

      Sil
    2. Üst bölümdeki ada ait linki değil de sondakini sormuştum. "daha fazlası" , gibi.

      Sil
    3. Maalesef yine anlayamadım. Benimki farklı olmuş herhalde diyeyim :) Belki tasarımdan kaynaklıdır. Önüne geçemediğim hatalar var çünkü. Bu nedenle yakın zamanda yeniden bir tasarım değişikliği yapmayı düşünüyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.