The Girl Who Leapt Through Time - Zamanda Sıçrayan Kız- Anime

İçinde aşk da olan, gülümseyerek izleyeceğiniz, sakin, eğlenceli, sade ve duygusal.. Japonlar bu işleri biliyor arkadaşlar.  Makoto Konno normal bir lise öğrencisidir. Boş zamanlarını yakın iki arkadaşıyla beysbol oynayarak geçirmektedir. Bir gün kimya laboratuvarında bir nesneye takılıp düşer. İlk başta ne olduğunu anlayamasa da bu nesne sayesinde hayatında yeni bir dönem başlar. Artık zamanda sıçrayabiliyordur. 

Bunu anlaması, nasıl kullanacağını keşfetmesi biraz zaman alır. İlk başta geçmişi değiştirerek geleceği kendisi ve çevresi için daha güzel hale getirmek ister. Ancak bu başıboş değişimler ortaya beklediğinden farklı sonuçlar çıkaracaktır.

Birçok ödül almış bir film var karşımızda. Çıktığında Tokyo anime fuarında en iyi animasyon, en iyi senaryo, en iyi hikâye, en iyi sanat yönetimi, en iyi karakter tasarımı ve en iyi yönetmen olmak üzere toplam 6 ödül birden almış. Aynı sene Japonya Akademi Ödüllerinde en iyi animasyon ödülü almış. Bir kitap uyarlaması ama tam bağlı değilmiş sanırım kitaba. Film yapıldıktan sonra mangası da yazılmış. 

Bisikletle olan sahneler benim can verdiğim kısımlardı. Film boyunca gülümseyip sonlarda hüzne boğuluyoruz. Ama mutlu kapatacaksınız film sekmesini. Daha sonra bu filmin filmi de çekildi. Genelde anime filmleri hayal kırıklığıdır. Onun için insanlı(!) filmini izlemedim. Ve tabi benzer mantıkla ilerleyen birçok farklı film sizin de aklınıza gelmiştir eminim.
Filmde sık rastlayacağınız ve hepimiz için doğru olan en vurucu nokta; Time waits for no one.. 
Yorumlarınızı bekliyorum :)

5 yorum:

  1. Madem ki birçok ödül almış izlemezsek olmaz artık :)

    YanıtlaSil
  2. Blog master tavsiye edecek otaku ben izlemeyecek akşam ki plan belli oldu 😉

    YanıtlaSil
  3. Hikayeye kendinizi kaptıracağınıza eminim ben :) Şimdiden keyifli seyirler dilerim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.