Zindankale - Sezgin Kaymaz

Şöyle bir dönüp baktım da Zindankale altıncı Sezgin Kaymaz kitabımmış. Yine sürprizli bir sonla okuyucusunu vurmayı başarmış Sezgin Kaymaz ve bana yine diğer kitaplarını da bir an önce okumalıyım dedirttirdi.


Zindankale'yi okurken, bu kez, hemen hikayeye giremediğimi itiraf etmeliyim. Nedense diğerleri gibi daha ilk sayfadan akıp gitmedi. Belki de benimle, okuma şevkimle ilgili bir durumdu. Yazı puntolarının çok küçük olması da durumu etkilemiş olabilir tabii. 500 küsur sayfa sayılı kitabın ilk 200 sayfası benim için zor ilerledi bu nedenle ama sonrasında yeniden sayfaları nasıl çevirdiğimi şaşırdım. 
Hikaye yine Ankara'da geçiyor ve birçok karakter var. Ana karakterler Davut ve Çiğdem'in etrafında dönüyor hikaye. Yine fantastik ögelerle desteklenip tam da benim sevdiğim bir havaya bürünüyor. İnsanların etrafında dönüp duran gölgeler ve ışıklar mesela, ne kadar da çok şey anlatıyor oralarda dönüp dururlarken.
Yine çok büyük (tabii alabilene) bir hayat dersi içeriyor hikayesi. Bir demek de yanlış olur aslında her karakterin konuşmasında, karakterinde, yaptıklarında birer ders var aslında.
Ne demeli bilmem ki? Sezgin Kaymaz kitaplarını okuyun ve okutun efendim.
Sevgilerimle :)


8 yorum:

  1. fotolar ne hoş :)
    bu arada ben de blogumda yılın kitabını seçiyoruz, sen de yorum yaparsan mutlu olur sevinirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Tabii en kısa zamanda gelip bakarım.

      Sil

  2. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen katıldım. Sizide bloguma beklerim www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ve hoş geldin :) Ben de hemen gelip katıldım bloğuna, çok güzelmiş.

      Sil
  3. Selam. Paylaşımlarınızı büyük bir keyifle takip ediyor ve yer yer notlar alıyorum. Hep yazın olur mu?
    Biliyor musunuz; okumayı çok istediğim bir yazar Sezgin Kaymaz ama bir türlü bir tane bile kitabını alabilmiş değilim... Neden tam olarak bende bilmiyorum.
    2017'de okuyacaklarım arasına not ettim bile.
    İyi akşamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) İnanın böyle yorumlar almak beni çok mutlu ediyor. Bu habere çok sevindim çünkü adı duyulamamış iyi yazarlarımızdan kendisi. Birkaç kitabını mutlaka okuyun tabii mümkünse hepsini bence ama mali engeller çoğu zaman engel oluyor bu isteğe. Bu nedenle Kün'ü Sezgin Kaymaz listenizin ilk sırasına yazmanızı rica etmeliyim. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. İlk sırada Kün kitabı yerini aldı bile. :)
    Sevgilerimle, iyi geceler, keyifli haftasonunuz olsun. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.