Kusursuzlar - Louise O'Neill

Uzun zamandır okuduğum tarzların çok dışında bir hikaye ile karşı karşıya kaldım Kusursuzlar'ı okurken. Anlatılan distopik bir dünya olmasına rağmen televizyon ekranlarındaki programlar, dünyanın gidişatı ve insanlığın durumu aslında o günlerin çok da uzak olmadığının birçok işaretini barındırıyor içerisinde.

Kusursuzlar'ın dünyası öyle bir dünya ki; her yıl doğan erkek çocuğu sayısının üç katı kadar kız çocuğu tasarlanıyor. Bu kızlar 16 yaşına dek "bakireler" adı verilen bir topluluk tarafından eğitiliyor. Eğitimleri sakın matematik, tarih, coğrafya sanmayın. Vârisler için eğitiliyorlar, yani onları seçecek erkekler için. Bu tasarım kızlar belli bir kilo aralığında olmak zorundalar. Zaten fiziksel olarak tasarlandıklarından güzeller ama yine de kendilerine iyi bakmalılar. Çok zayıflamaları ya da şişmanlamaları halinde farklı yöntemler uygulanıyor. Her zaman mutlu olmalı, ağlamamalılar.

"Baba" lakaplı bir adamın geliştirdiği bu sistem içerisinde tasarlanan bu kızların olabilecekleri sadece birkaç seçenek var. "Eş" olabilirler, "cariye" ya da "bakire" bu üçü haricinde çok sorun çıkaranlar ise yer altına gönderiliyorlar.

Yeniden erkek egemen bir toplum içerisinde sadece güzel görünmek ve seçilebilmek üzere yetiştirilen kızların bulunduğu bir toplum sizce de inanılmaz değil mi? Hayal gücünden ötürü Louise O'Neill'ı çokça kutlamak isterken bu hikayenin bir distopya olarak kalmasını çok arzu ettiğimi belirtmeliyim. 
Bambaşka bir dünyada, hiç tahmin etmeyeceğiniz şeylerin yaşandığı bir hikaye Kusursuzlar ve eminim sizi içerisine çekecek.
Keyifle okuyun :)

12 yorum:

  1. ilginç bir kitaba benziyor, hafta sonu kitap alışverişimde bakacağım. sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok ilginçti. Beğenerek okuyacağınızı düşünüyorum. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Epey farklı bir tarz benim de ne zamandır okumadığım :) Aklıma geçenlerde başladığım westworld dizisi geldi yazıyı okuyunca, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Westworld ün methini duydum ama henüz ona zaman ayarlayamadım. En kısa zamanda başlayacağım teşekkür ederim :)

      Sil
  3. konusu ilgimi çekti açıkcası :) not ettim

    YanıtlaSil
  4. İlginçmiş. Ya distopya olarak kalsın yada ben o günleri görmeyeyim :)

    YanıtlaSil
  5. ilğinç bulduğum bir kitap indirimde alıp okumak istediğim kitaplar arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda okuyabilirsin. Çok ilginçti gerçekten de.

      Sil
  6. Hayal olarak kalsin 😊😊😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.