The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz

Hiç bilmediğim, belgeseli izleyene dek adını bile duymadığım bir genç çocuk, Aaron Swartz oysa her gün internet başında saatlerini geçiren bizler için ne önemli, ne zor işler yapmış ve başarmış. Başardığı için de rahat bırakılmamış.

Daha küçücük bir çocukken kardeşlerinden farklı olduğu belli olan Aaron, yaşının çok çok ilerisinde davranıyor. Okuma yazmayı kendi kendine söküp, bilgisayarda çok erken yaşta programlar yazmaya başlıyor. Bununla birlikte teknoloji dünyasında ismi çok kısa zamanda duyulmaya başlıyor.

26 yaşında odasında ölü bulunan Aaron Swartz'ın aslında intihar etmediği işlerine çomak soktuğu büyük adamlar tarafından ölüm kararı verilip öldürüldüğü konuşuluyor. Çünkü Aaron Swartz öyle bilgilere ulaşıp öyle analizler yapmış ki; mahkeme kararlarını etkileyen yasaların bile bazı büyük şirketler lehinde olması için değiştirilebildiğini görmüş.

Halktan saklanmak istenen ya da aslında bedava olması gerekirken halka bir ücret karşılığında satılan bazı belgeleri gün ışığına kazandırmayı da başaran Aaron Swartz hayata gözlerini çok erken yummuş. Kız arkadaş seçimlerinde yaptığı yanlışlar nedeniyle de kendisini bir çıkmazın içinde bulunca belki de gerçekten hayatını sonlandırmak istemiştir.

Çok genç yaşında tüm dünyaya birçok fayda sağlayan Aaron Swartz kim bilir yaşasaydı bizler için daha nelere ortaya çıkaracak ve daha ne gizli şeylerle savaşacaktı. İşte bu nedenle onu izlemeli ve bizim için nasıl savaş verdiğini görmelisiniz. 
Aaron Swartz'ın anısına, Internet's Own Boy!
Keyifli seyirler...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.