Moana

2017 Oscar adayı filmlerden biri olan Moana animasyon filmler kategorisinde yer alıyor. Bir kabile şefinin kızı olan Moana'nın denize olan bu açıklanamaz ilgisinin nedenini izleyecek ve girdiği macerayı onunla yaşayacaksınız. 


Moana daha küçücük bir kız çocuğuyken bile denizle olan farklı etkileşimiyle hem kendi dikkatini hem de köyü delisi olarak tanımlanan büyükannesinin dikkatini çeker. Köydeki her çocuk gibi atalarının hikayeleriyle büyüyen Moana hep resifi geçmek ve okyanusa açılmak istemektedir.

Babası tarafından bu arzusu hep engellenen Moana büyükannesinin ona daha önce hiç anlatmadığı atalarının hikayesini anlatır ve adada kimsenin bilmediği bir yere giderler. Aklı ne olması gerektiğiyle karmakarışık olan Moana'nın tüm sorularının burada cevaplanacağını söyler. Aynı günlerde köylerindeki her çeşit beslenme kaynakları da ya yok oluyor ya da hastalanıyordur.

Moana, burada aldığı cevapla köyünü kurtarmak için zorlu bir maceraya çıkar. Bu yolda önce onları bu zorlu duruma sokan yarı tanrı Maui'yi bulacak ve Te-Whiti'den çaldığı kalbi yerine geri koymasını isteyecektir. Bu yolda önlerine engeller çıksa da gerçek geçmeleri gereken engeller kendileri olacaktır.  

Görsel olarak çok albenili bir animasyon film olan Moana bence kesinlikle Oscar'ı hak eden bir film değil. Müzikal tarzında sürekli müzikle anlaşan karaterler konuşsaydı daha mı güzel olurdu sorusu aklımda dolaşıp duruyor. Hikayesiyle de aslında güzel ve ilgi çekici olsa da zaman zaman izleyiciyi sıkıyor. Bu nedenle benim için "sevimli"den öteye geçemeyen Moana'yı Oscar yarışında iddialı görmüyorum. Küçük çocukların ise severek izleyeceklerine eminim.
Sevgiyle :)

3 yorum:

  1. Aynı fikirde olduğumuza sevindim :) Yorumun için teşekkürler sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Biz kizimla izledik ve çok sevdik bloga yazacaktim araya hastaligim girdi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Kaçırmışım herhalde ben hastalandığını. Çocuklar çok sever zaten eminim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.