İstanbul Kırmızısı

3 Mart'ta vizyona giren film İstanbul Kırmızısı'nı büyük bir merakla bekliyordum ve bu nedenle hemen izledim. Ferzan Özpetek'in yazdığı aynı isimli kitaptan "serbest" uyarlanan İstanbul Kırmızısı isimli film oyuncuları Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve Nejat işler dolayısıyla herkes tarafından da büyük merakla izlenecek eminim.


Ve fakat filmden bir şey anlayan çıkarsa beri gelsin diyeceğim :/ Evet, kitabı okumadım, zaten büyük bir kesim de okumadan gidecek. Zaten Ferzan Özpetek de filmin kitaptan çok çok farklı olduğunu açıklamış ve sonunda da serbest uyarlama tanımı kullanılmış. Tüm bu sunduğum sebepler sonrasında belki kitabı okusam anlardım diyeceğim ama filmden bir sürü konu benim için havada kaldı.

Oyuncular güzel, ortam güzel, oyun kaliteli ama ... Olay ne? Nejat İşler'in canlandırdığı Deniz karakteri bir kitap yazar ve kitabın editörlüğünü yapan Orhan Londra'dan İstanbul'a gelir. Deniz kitaptaki karakterleri bir bir Orhan'la tanıştırmak istemektedir çünkü her biri arkadaşlarıdır aslında. Fakat Orhan'ın geldiği günün gecesinde Deniz ortadan kaybolur ve Orhan Deniz'in ailesi ve arkadaşlarıyla, apar topar terk ettiği İstanbul'da kalakalır.  

Deniz'in izinden giderken kendi kendisiyle bir yüzleşme yaşayan Orhan'a ne kadar kanalize olmaya çalışsam da Neval'le ya da Yusuf'la yaşananlar hikayede oturtamadığım karakterler olarak kaldılar. Uzun süren ve kimi zaman komik kaçan bakışmalar, flörtleşmeler çoğu zaman gereksiz sahnelerdi. Hele evin çalışanın evi yıkılan akrabalarına yemek götürdükleri ve onları otogara bıraktıkları bir sahne vardı ki toptan çıkarsanız aramazsınız inanın. 

Sözün kısası diyeceğim o ki; kaliteli Türk filmlerine destek verelim diyoruz da, bu filmi bizim halkın ne seveceğini, ne de sıkılmadan izleyeceğini sanmıyorum.
Ha buna rağmen izleyecek olanlara keyifli seyirler, yorumlarınızı bekliyorum ;)


16 yorum:

  1. Ben de izlemek istiyorum bu filmi. Ekip çok iyi. Ama Ferzan Özpetek filmlerinin gizemi bu filmde de var sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence pek gizem değildi bu filmdeki. Dediğim gibi büyük bir havada kalmışlık var bence. Elbette herkes kendisi izleyip karar vermeli.

      Sil
  2. Bugün izlemeye gideceğiz. Çok istekli ve meraklı değildim zaten. Şimdi iyice hevesim kaçtı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir şey izleyin bence. Hepiniz çok sıkılırsınız.

      Sil
  3. Sevmediğim ünlüler bir arada, Tuba Büyüküstün hariç...

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar büyük oyuncular olunca beklenti büyük oluyor tabi :) Desene bu filmde de iş yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş izleyenlerin yorumlarını görüyorum. Genel kanı hikayenin çok havada kaldığı yönünde maalesef. İkinci yarı izleyiciyi tatmin etmiyor.

      Sil
  5. Ben daha izlemeden sıkıldım film in fragmanın dan kadro güzel ama film desende çok soluk kalmış 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın ben her şey sürpriz olsun diye fragmanını bile izlemedim :)

      Sil
  6. Yorumunuzu büyük bir merakla okudum ve 'hayır, olamaz' diye bağırasım geldi. Filmden umutluydum. İstanbul Kırmızısını izleyeceğim tabi, ama beklentimi düşük tutmayı ihmal etmeyeceğim.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra da yorumlarınızı merak ediyorum. Bakalım benzer şeyler mi düşünüyoruz? Ben de çok umutluydum ama hayal kırıklığı oldu. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Oyuncuları beğendiğim için ben de beklentim yüksek olarak dün filmi izledim. Geç saatteki bir seanstı eşimle birlikte acaba uyuduk da birşeyler mi kaçırdık diye birbirimize sorduk. O derece boşluklar olan bir filmdi anlayacağınız. Yine de seyredeceklere iyi seyirler tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Aynen katılıyorum. Hepimizi çok üzdü Ferzan Özpetek bu filmle. Umarım gönlümüzü kazanabilir yeni filmiyle ;)

      Sil
  8. Aslında dediğiniz gibi kalite güzel, oyunculuklar güzel, ben de katılıyorum. Ama sonunda boşlukta kalınmış hissi vermiyor değil. Kitabın güzelliğini birkez daha anlatmış oldu bence. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumadığım için belki de bunca boşluk hissi yaşamam. Sevmiş olmanıza sevindim. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.