Yaz Tatilinde Alanya


Eskiden neredeyse her yıl tatil için gittiğimiz Antalya'dan bir iki günlüğüne kaçtığımız Alanya'ya yıllar oldu ki gitmedim. Kim bilir o günlerden bugüne neler değişti, neler aynı kaldı? O halde dedim bu yaz yeniden gitmeli ve neler olduğuna bir bakmalı. İşte tam da bu nedenle Alanya'da neler yapılır listesi çıkarıp nerelere uğramam gerektiğini sıralayan bir liste çıkardım.

Sizlerin de çok işine yarayacağını düşündüğüm liste ise beklediğimden de kalabalık oldu. Bu listede;

*Alanya Kalesi
*Sapadere Kanyonu
*Dim Çayı
*Damlataş Mağarası
*Dim Mağarası
*Damlataş Plajı
*Kleopatra Plajı
*Kızıl Kule
*Alanya Arkeoloji Müzesi
*Alanya, Atatürk Evi ve Müzesi

bulunuyor. Bu durak noktalarında çok keyifli zaman geçireceğime çok eminken listeme tüplü dalış, yamaç paraşütü ya da balonla gezi gibi farklı alternatifler de eklemeyi ihmal etmedim. Alanya'yı yıllar sonra yeniden baştan sona keşfedecek olmanın heyecanı şimdiden içimi sardı. 

Böyle kalabalık bir listeyi bir güne sığdırmanın imkansızlığını gördüğümdeyse hemen otel arayışına başladım. Alanya'da otel seçmeden birçok siteyi detaylıca incelemeli ve otelleri araştırmalıyım. Önümde onlarca farklı seçenek beni bekliyor. Rezervasyonsuz, sürprizli planlar yapmayı çok sevsem de Alanya için bunu riske atmak istemiyorum. Bir arkadaşım Jollytur sayesinde Alanya'da çok uygun fiyatlarla muhteşem otellerde kaldığından bahsetmişti. Benim de aklımı çelmiş olabilir. Bu nedenle Jollytur'un sitesini daha detaylı incelemeyi düşünüyorum.

Sizler son yıllarda Alanya'ya gittiniz mi? Ve gittiyseniz bana tavsiye edebileceğiniz yerler nerelerdir? Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Sevgiler :)

10 yorum:

  1. Alanya'ya balayına gitmiştik..3 gün gittiğimiz için genelde otelde vakit geçirdik..Damlataş mağarası ile Alanya kalesine gitmiştim ve akşamları akülü bisikletle Alanyayı turlamıştık:) Bu kadar yer olduğunu bilmiyordum bile iyi gezmeler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ülkemiz öyle muhteşem bir bölge ki aslında gittiğimiz her yerinde görülmesi gereken en az beş yer bulunuyor. Önceden araştırmalı ve hazırlık yapmalıyız sadece. Sevgiler.

      Sil
  2. Gitmedim fakat gitmeyi çok ama çok istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Bir dönem çokça gidiyordum ama yıllar oldu gitmeyeli :(

    YanıtlaSil
  4. 1987den beri Alanya'ya gideriz. Daha önce cafe'miz varken oldukça şirin bir yerdi. Sonra ilk körfez savaşı çıkınca turistte gelmeyince kapatmıştı bizimkiler. Bu zamana kadar her zaman gitmişimdir. Arada bir 4 - 5 senelik bir ara vermiştim. Neyse o şimdi bakıyorum da o şirin portakal bahçeleri içerisinde koşturduğum yerlerin üzerinde apartmanlar ve hoteller bitmiş. O eski küçük sahil yeri bildiğin şehire dönmüş. Şöyle söyleyeyim daha önce yalı taksi nin ilerisi yapılaşma mahmutlara kadar seyreden şimdi arada boş arazi kalmamış. Neyse eskiden güzeldi. Artık beton yığını olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle maalesef :( artık ülkemizde beton yığını olmayan hiçbir yer kalmadı ki.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.