Lincoln : İzlendi

Oscar ödül töreni gün ve gün yaklaşırken filmlerin karşıdan hala bana baktıklarını fark ettim ve bugün için birkaçını izlemeye karar verdim. Uyandığımda güneşin bana çaktırmadan göz kırpmasıyla küçük bir plan değişikliği yaparak önce Ankamall'e gitmeye karar verdim. Dışarı çıkmamdaki bir diğer etken de sevgili kardeşimin Antalya'dan arayıp, arkadaşlarıyla, açık havada, deniz manzaralı bir pazar kahvaltısı yaptıklarını söylemesi olabilir tabii. Neyse Ankamall'e gitmemdeki amaç geçen sefer uğradığımda birkaç mağazada gözüme kestirdiğim ayakkabılardı fakat ne şans ki hiçbirinin ayağıma göre numarasını bulamadım. Büyük bir hüzün içerisinde eve dönüş yoluna çıkmışken flormar'dan 3 adet mat oje aldım. Ayakkabıların yerine geçti mi? derseniz geçmedi tabii ki ama kırık kalbimi bir parça tamir etti diyebilirim. Buradan bütün tekstil markalarına sesleniyorum daha çok 36 numara ayakkabı koyun şu mağazalarınıza. Lütfeeeennn!!!
lincoln - movie


Lincoln'e gelmemiz gerekirse ne sevdim demek istiyorum ne de sevmedim. Oscar adaylığı olmasaydı zaten tercih edeceğim bir tür değildi. Bu tür filmleri sevmediğim bir kez daha kanıtlanmış oldu sadece. Başka yönlerden filmi incelemeye alacak olursak kostümler, dekorlar tabii ki muhteşem. Zaten Amerikan film sektörünün eline kimse su dökemez bu konuda diye düşünüyorum.
Olsun, ben yine de bu filmi izlemek istiyorum diyorsanız filmle ilgili birkaç şeyi sizlerle paylaşmak isterim. Filmde Lincoln'un başkanlığının son aylarından bahsediliyor. Bu dönemde Amerika iç savaştan yeni çıkmış bir ülke ve savaş sonrası Lincoln ve yakın çevresi arasında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıkıyor. En büyük ayrılık ise kölelikle ilgili yaşanıyor. Film Doris Kearns Goodwin'in 'Team of Rivals' isimli romanından yararlanılarak çekilmiş. Bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız kesin izleyin, beğeneceksiniz. Oyunculuklar, kostümler ve dekor kendinizi orada hissetmenizi sağlayacak. Bana bakmayın siz, benim tarzım değildi.  Tarihe en azından bu şekilde tanıklık edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.