Tü tü tüü Maşallah Nazar Değmez İnşallah!

nazar boncuğu
Genellikle çeşitli batıl inançlara sahip bir milletiz, nazar boncukları da bunun en büyük göstergesi. Hiç batıl inancım yok diyenler bile bir gün nazar boncuğu takmışlardır ya da takacaklardır. Peki aslında nedir bu nazar boncuğu ve nereden çıkmıştır ortaya? 
Mesela bir inanışa göre gözler insanın dışarıya açılan noktasıdır ve gözlerimizle hem iyiyi hem de kötüyü
görebiliriz. Bu nedenle Göz Biçimindeki Monşaklar'ın (Göz biçimindeki boncuklar), içimizde olmasa da görmek istemesek de bazen "kötü" bakmamıza neden olan duygularımızın etrafa zarar vermesini engelleyen nesneler olduğuna inanılırmış.
Başka bir inanışta ise; "Albis" adı verilen ve ölümcül sonuçlar doğuran, genellikle doğum sonrası "al basmak" tabiriyle halk arasında bilinen ve bunun çirkin bir yaratık olduğuna inanılan, her tür şekle girebilen bu varlığın tek korkulu rüyası : Gökçe Muncuklarmış (Mavi boncuklar)
Müslüman ve Hristiyan toplumların yanı sıra, Budist ve Hindu toplumlarında da manevi anlam olarak ifade ediliş şekli ise "Kotaz" yani "Kutlu Nesne"dir.
Her şey iyi güzel ama bu güzelim boncukların etkisini gösterebilmesi için nerede nasıl kullanılması gerektiğine dair kurallar varmış. Bakın neler;
  • Evlerimizde yaşam alanımıza açılan ilk pencere, kapı ya da duvarda olması gerekirmiş.
  • Küçük ya da büyük de olsa yanında dikkat çekici bir nesne olmamalıymış.
  • Evrensel anlamda "kutlu" olduğuna inanıldığı için mümkünse asılmalıymış.
  • Konulduğu yerde canlı lacivert renginin kendisini göstermesi gerekirmiş.
  • Demir, metal maddelerin yanında olmamalıymış.
Tüm bu şartları yerine getirdiğimizde bu güzelim nazar boncukları tüm güçlerini kullanarak daha huzurlu ve ferah bir ortamda yaşamamızı sağlayacaklarmış. Hepinize mutluluk ve huzur dolu bir yaşam dileklerimle...

7 yorum:

  1. gerçekten kötü göz yada o gözden çıkan enerjinin karşısındakini iyi etkilemediği gerçek.. etki daha çok ilk an da oluyormuş, daha sonra etkisi azalırmış, yani önemli olan o ilk enerjiyi dağıtabilmek, nazar boncuğunun yerine ayna koyup kişiye geri göndersek kötü enerjisini, daha bir güzel olur gibime geldi:)

    YanıtlaSil
  2. Benim evimde hemen her yerde nazar boncuğu vardır. Biliyorum batıl ama inanıyorum. Hatta orta okuldayken batıl inançlarla ilgili koca bir kitap okumuştum, batıl inançların kökeninden ve inanılmaması gerektiğinden bahsediyordu. Ama gel gelelim ben o kitabı okuduğumdan beri eğer tuz yanlışlıkla dökülürse sol omzumun üzerinden tuz serpiyorum şeytanın gözleri göremesin diye:)))nasıl ama? Kafada benim problem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazar boncuğunu ben de her yerde kullanıyorum. Annem hatta yakaladımı ceplerime dereotu falan döker nazar değmesin diye ama onun nasıl bir etkisi var bilmiyorum. Yalnız bu bahsettiğin tuz olayını ilk defa duyuyorum :) İnandıysan yapıyorsun başka çaren kalmıyor. Sen de ona inanmışsın demek ki.

      Sil
  3. Uzun zamanlar hep hurafe olarak bildiğimiz nazarın, yakın tarihte amerikalı bilim insanları, gözle gönderilen enerjinin etkileyebildiğini deneylerle kanıtlamışlardı. o makaleyi okuyunca tek batıl inancım olarak düşündüğüm nazarın bilimsel olarak gerçekleğinin kanıtlanmasına epeyce sevinmiştim
    paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle bir araştırma yapıldığını ben de okumuştum. Rica ederim.

      Sil
  4. Ben de. Özellikle kötü niyetli insanların enerjilerini daha çok yaydıklarına inanıyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.